foto: Pexels
Cik reižu nedēļā vajadzētu trenēties, lai no tā būtu redzams efekts?
Esi vesels
2022. gada 22. februāris, 07:50

Cik reižu nedēļā vajadzētu trenēties, lai no tā būtu redzams efekts?

Jauns.lv

Lai saglabātu veselību un optimālu ķermeņa svaru, būtiski ir uzturēt aktīvu dzīvesveidu. Personīgais treneris Toms Menss no Lielbritānijas uzsver – treniņi vienu, līdz divas reizes nedēļā, nedos neko vairāk par zemu fiziskās sagatavotības līmeni. 

Protams, viss atkarīgs no mērķa, ko vēlaties sasniegt, taču Menss atzīst, ka vajadzētu trenēties vismaz trīs reizes nedēļā, ja ir vēlme sasniegt savu mērķi saprātīgā laika periodā, vienlaikus uzturot veselīgu dzīvesveidu. 

“Protams, es ieteiktu trenēties līdz pat piecām reizēm nedēļā, taču zinu, ka vairumam cilvēku tas liekas neiespējami, laika trūkuma dēļ. Taču, lai ķermenis tiktu pakļauts pietiekami lielam stimulam, kļūtu spēcīgāks un slaidāks, pilnībā pietiks arī ar trīs aktīvām treniņu reizēm,” uzsver Menss. 

Cik ilgam jābūt treniņam?

“Ja vēlaties panākt patiesu progresu, nepieciešams aktīvi trenēties 45-60 minūtes. Vēl 10 minūtes jāvelta ķermeņa iesildīšanai un 5-10 minūtes atsildīšanās daļai,” stāsta treneris. 
Ja ķermenim slodze bijusi par mazu, nekādus redzamus uzlabojumus var negaidīt. 

Toms Menss neslēpj, ka milzīga loma ir arī miegam un veselīgam uzturam. “Nevaram iet uz sporta zāli 5 reizes nedēļā ar cerību zaudēt svaru, ja atnākot mājās piebāžam pilnu vēderu ar neveselīgām uzkodām un nakts miegam veltam knapi sešas stundas,” piebilst Menss.