foto: Pexels.com
Apēd šo! Viens no vislabākajiem veidiem, kā uzturēt veselu gremošanas sistēmu
Dabasspēks
2021. gada 4. septembris, 06:40

Apēd šo! Viens no vislabākajiem veidiem, kā uzturēt veselu gremošanas sistēmu

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Avokado apēšana dienā ir viens no vislabākajiem veidiem, kā uzturēt veselu gremošanas sistēmu, un tas atstāj lielu iespaidu uz imūnsistēmu un veselību, un labsajūtu kopumā.

Avokado ēšana vismaz reizi dienā nodrošina, ka zarnu mikrobiomā, ķermeņa otrajās smadzenēs, kas kontrolē veselību, ir liela baktēriju daudzveidība. Taukvielas, ko satur avokado, arī palīdz zarnās sašķelt šķiedrvielas un šajā procesā saražot vielas, kas uztur labu zarnu veselību, saka pētnieki no Ilinoisas Universitātes.

Pētnieki apmēram 80 cilvēku lielai grupai – visi pētījuma dalībnieki bija aptaukojušies vai viņiem bija liekais svars – katru dienu maltītē papildus citam ēdienam deva arī avokado. Otra grupa saņēma tieši tādu pašu ēdienu, tikai bez avokado. Cilvēkiem, kas ēda avokado, bija daudz veselīgāks un daudzveidīgāks zarnu mikrobioms, un viņi izvadīja mazāk tauku, kas liek domāt, ka ieguva vairāk enerģijas no citiem ēdieniem, ko ēda.

Avokado ir kalorijām un uzturvielām bagātīgs produkts. Tas satur arī svarīgas mikrouzturvielas, piemēram, kāliju un šķiedrvielas.

Tā kā lielākajai daļai amerikāņu trūkst uzturvielu, avokado pievienošana ikdienas maltītei ir ātrs un vienkāršs veids, kā nodrošināt dažu nepieciešamo uzturvielu un šķiedrvielu uzņemšanu.

Sākotnējos pētījumos atklāts, ka avokado samazina holesterīna līmeni, un nu mēs zinām, ka tas nāk par labu arī gremošanas sistēmai. “Tas patiešām ir jauki “nopakots” auglis, kas satur mūsu veselībai ļoti svarīgas uzturvielas. Mūsu darbs liecina, ka varam tam pievienot arī labumu, kādu avokado sniedz zarnu veselībai,” sacīja pētniece Hanna Holšera (Hannah Holscher).