Vidusjūras diētas panākumu atslēga, kā izrādās, neslēpjas sarkanvīnā
foto: Shutterstock.com
Diētas

Vidusjūras diētas panākumu atslēga, kā izrādās, neslēpjas sarkanvīnā

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Kas ir efektīvākā, veselību veicinošākā Vidusjūras diētas sastāvdaļa? Daudzi, iespējams, būtu cerējuši, ka tas ir sarkanvīns, taču pētnieki secinājuši, ka olīveļļa sniedz lielāko labumu.

Eļļa darbojas kā diētas “slepenā mērcīte”, kas palīdz atvairīt hroniskas slimības un uzlabo iespēju nodzīvot garu un veselīgu mūžu. Tomēr pētnieki no Minesotas Universitātes Medicīnas Skolas neiesaka sākt ikdienā vienkārši iemalkot olīveļļu. Tā ir tikai daļa no veselīgu paradumu kopuma, kur ietilpst arī gavēnis, kas laiku pa laikam jāievēro, apēstās pārtikas daudzuma samazināšana un sportošana.

Pētnieki pauž, ka, ievērojot visus šos ieteikumus kopā, olīveļļas labās īpašības tiks izceltas vēl vairāk. Pētnieks Dags Mašeks to skaidro šādi: “Taukvielas, kas ir eļļā, tiek noglabātas mūsu šūnās, bet, tiklīdz sākam sportot vai ievērojam gavēni, tās tiek sadalītas un atbrīvotas.”