foto: LETA
Murjāņu sporta skolas pārstāvis pastāsta, kā sokas ar Covid-19 saslimušajiem audzēkņiem
Esi vesels
2020. gada 12. augusts, 12:11

Murjāņu sporta skolas pārstāvis pastāsta, kā sokas ar Covid-19 saslimušajiem audzēkņiem

Jauns.lv / LETA

Ar Covid-19 saslimušajiem 12 Murjāņu sporta skolas audzēkņiem un vienam trenerim slimības gaita ir viegla un šobrīd arī bez simptomiem, apgalvoja ģimnāzijas direktora pienākumu izpildītājs Sergejs Čevers.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Čevers stāstīja, ka viņš nepārtraukti sazinās ar saslimušajiem jauniešiem un viņu vecākiem, kā rezultātā viņam pieejamā informācija liecina, ka bērni jūtas labi, un nedz saslimušajiem ģimnāzijas audzēkņiem, nedz trenerim simptomu neesot.

Arī sestdien, 8.augustā, konstatētajam slimniekam neesot bijusi ne temperatūra, ne kādi simptomi, pauda skolas direktora pienākumu izpildītājs. Vienlaikus viņš atklāja, ka šis gadījums bijis pēdējais viņam zināmais saslimušais, kas saistīts ar Murjāņu sporta skolu.

Vaicāts, vai ir izdevies noskaidrot infekcijas avotu, Čevers atbildēja, ka viņam tādas informācijas nav.

Viņš skaidroja, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ir nodota visa nepieciešamā informācija, tomēr no centra neesot saņemta informācija par infekcijas avota izcelsmi.

Viņš teica, ka pirms saslimšanas konstatēšanas treniņu ciklos jauniešus laida uz mājām, un tad viņi atgriezās uz treniņiem. "Mēs visiem pārbaudījām, vai ir simptomi, taču tādu nebija. Varētu būt, ka šī infekcija grupā ienāca "no malas", tomēr tik pat labi šo infekciju varēja iegūt jebkur," pauda Čevers, skaidrojot, ka tas uzskatāms par nelaimes gadījumu.

Tāpat viņš norādīja, ka, viņaprāt, saslimšana nevarētu būt saistīta ar kādām no sacensībām, jo citiem dalībniekiem neesot konstatēta saslimšana.

Skolas direktora pienākumu izpildītājs uzsvēra, ka ikvienam jābūt uzmanīgam jebkurā vietā. "Es jūtu sadzīvē, ka cilvēki ir atslābuši. Veikalu rindās nāk virsū, un, ja aizrāda, tad apvainojas un izskan replikas "Ko Jūs te baidāties?"," stāstīja Čevers, aicinot sabiedrību būt piesardzīgiem un uz ierobežojumiem "neatslābt".

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā Covid-19 uzliesmojums konstatēts Murjāņu Sporta ģimnāzijā.

Ceturtdien, 6.augustā, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs sacīja, ka ir izvirzītas vairākas hipotēzes par to, kā Murjāņu Sporta ģimnāzijas audzēkņi un treneris varētu būt inficējušies ar Covid-19, tomēr neviena no versijām pagaidām nav apstiprināta.

Pēc epidemiologa paustā, viena versija ir, ka sportisti inficējušies Lietuvā. Tomēr netiekot izslēgta iespēja, ka inficēšanās notikusi pēc atgriešanās no kaimiņvalsts, kādam no audzēkņiem kontaktējoties ar inficēto mājās. Vienlaikus izvirzīta arī versija, ka inficēšanās notikusi kādās no sacensībām Latvijā, sacīja epidemiologs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās