Imunitātes sargs - Omega-3
Mājas aptieciņa
2020. gada 23. marts, 08:37

Imunitātes sargs - Omega-3

Jauns.lv

Kā stiprināt imunitāti? Pieņemu, ka neesmu vienīgā, kas pašreiz par to domā. Prātā nāk dažādi mammas un vecmāmiņas padomi par zāļu tējām, ķiplokiem un pastaigām svaigā gaisā. Taču līdz ar šīm atmiņām nāk arī skaidra apjausma, ka ar to vien nebūs gana. Manā mājā, ar visu to, ka esam aktīva dzīvesveida piekritēji, uzturā lietojam pārsvarā tikai ekoloģisku pārtiku un zāļu tējas mēdzam vākt arī paši, šobrīd nodreb sirds, jo 100% teikt, ka visi trīs esam ar spēcīgu imunitāti un no vīrusiem pasargāti, nevaru. Šī iemesla dēļ metos informācijas dzīlēs meklēt dabiskus imunitātes spēcinātājus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Imunitāte ar omega-3

Par omega-3 taukskābēm runā daudz, tas nosēdies atmiņā, tomēr - kā tieši šī viela spēj ietekmēt manu imunitāti? Sāku pētīt un uzzināju, ka omega-3 taukskābes ir galvenā sastāvdaļa, no kā veidojas mūsu organisma šūnu apvalks, tātad tās ir neatsveramas visu šūnu jaunradē un neaizstājamas gandrīz jebkura mūsu orgāna pilnvērtīgai darbībai. Top skaidrs, ka omega-3 uz imūnsistēmu iedarbojas kompleksi. Tās padara efektīvāku barības vielu absorbciju un asimilāciju, stiprina šūnas, līdz ar to dodot papildu atbalstu cīņā ar vīrusiem.

Pateicoties savām antioksidatīvajām īpašībām, omega-3 samazina brīvo radikāļu skaitu organismā, palīdz organismam cīņā ar infekcijām un aizsargā organismu no dažādām respiratorām saslimšanām.

Ir svarīgi zināt, ka organisms šīs taukskābes nevar uzkrāt, tāpēc tās ir jāuzņem regulāri.

Kā uzņemt omega-3

Kad omega-3 ietekmei uz imunitāti esmu noticējusi, atliek saprast kā vislabāk un visefektīvāk uzņemt šīs taukskābes. Pirmā doma, zivju eļļa. Taču bērnībā to dzert mani mudināja bērnudārza audzinātājas, rezultātā šai darbībai bija nepatīkama pēcgarša. Tādēļ no idejas par šo produktu es uzreiz atteicos. Meklējam tālāk.  

Ja jau negribu sev un ģimenei dot zivju eļļu, tad ir jāēd treknās zivis  - siļķes, skumbrija, sardīnes, lasis. Bet cik daudz tās ēst, lai būtu pietiekami? Izrādās, ja vēlos, lai man un maniem ģimenes locekļiem organismos būtu pietiekošs daudzums omega-3 taukskābju, zivis ir jāēd gandrīz katru dienu – un vismaz 200g vienā ēdienreizē. Bet te atkal problēma - zivis mūsmājās nav tas iecienītākais ēdiens, bērns no tā pat izvairās un, būsim godīgi – nav arī lēts prieks.

Bez tam, cik nav dzirdēts par piesārņojuma paliekām, smagiem metāliem un toksīniem, kas nereti ir atrodami zivīs, nemaz nerunājot par plaši pieminēto antibiotiku klātbūtni zivju audzēšanas laikā?  Tātad domu, par omega-3 uzņemšanu tikai no zivīm, noraidu.

No piesārņojuma tīrākās omega-3 taukskābes - krila eļļa

Neatkāpjos un turpinu virzīties savos meklējumos, līdz nonāku pie oficiāliem zinātniskiem pētījumiem par omega-3, kur kā šo neaizstājamo taukskābju avots tiek izmantota krila eļļa. 

Izrādās, krila eļļa ir viena no vispilnīgākajām omega-3 formām dabā, jo vērtīgās omega-3 taukskābes satur augstā koncentrācijā. Vēl vairāk - pētījumi apliecina, ka krila eļļā esošās omega-3 organisms atpazīst un spējīgs tās izmantot uzreiz (pretēji zivju eļļai). Tas notiek pateicoties īpašajai krila eļļas molekulārajai struktūrai fosfolipīdu formā, kas šīm taukskābēm ļauj ātrāk nonākt asinīs un nodrošināt tūlītēju iedarbību. Ķermenis nekavējoties atpazīst omega-3 fosfolipīdus un iekļauj tos šūnās, lai pārnestu audos un orgānos -  uz smadzenēm, sirdi, acīm un aknām. [1] Tieši šī unikālā krila eļļas īpašība padara to par divreiz efektīvāku omega-3 avotu kā zivju eļļa. [2] Krila eļļa satur arī dabā spēcīgāko antioksidantu astaksantīnu, kas pasargā šūnas no bojājumiem, ko izraisa nestabilās molekulas jeb brīvie radikāļi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Bez tam man ir svarīgi tas, lai produkti, kurus mēs ģimenē lietojam ir pilnīgi tīri no radioaktīviem un citiem ķīmiskiem, tostarp smago metālu piemaisījumiem. Krila eļļa tāda ir. Iemesls pavisam vienkāršs – krils, viens no vismazākajiem organismiem dabā, savas mazās masas un īsā mūža dēļ, nespēj uzņemt nekādu piesārņojumu. Turpretim zivīs, kuras krilu uzņem kā barības vielu, un kuras to izmanto arī kā omega-3 taukskābju avotu, augstākā vai zemākā koncentrācijā var būt atrodams dzīvsudrabs un citi smago metālu piesārņojumi.

LYL Krill Oil – uzticību ieguvusi omega-3

Kamēr es lietoju LYL Krill Oil kapsulas – krila eļļu tīrā veidā, mans vīrs, kuram ļoti patīk sportot, lieto LYL Krill Oil B ACTIV, kas nodrošina organismu gan ar omega-3 taukskābēm to pilnīgākajā formā, gan ar spēcīgāko no dabīgajiem antioksidantiem astaksantīnu, gan ar sešiem nepieciešamākajiem B grupas vitamīniem – B2, B4, B6, B7, B9 un B12. Savukārt mazais ir pārlaimīgs par iespēju ik rītu pēc brokastīm tikt pie garda želejas lācīša, kur krila eļļa ir bagātināta ar vitamīniem D3, A, C un E. Ideāls risinājums bērniem, kuri vēl nemāk norīt kapsulas.

Labā ziņa vēl ir arī tā, ka LYL Krill Oil līnijas uztura bagātinātāji nesatur laktozi, ģenētiski modificētus produktus, mākslīgas krāsvielas vai garšas pastiprinātājus.

Lai arī jūsu ģimenē tiktu spēcināta imunitāte un katrs uzņemtu tieši to, kas viņa organismam ir nepieciešams, vietējais farmācijas zīmols LYL love your life ®  piedāvā 3 dažādus krila eļļas produktus: LYL Krill Oil 30 un 60 kapsulu iepakojumos, LYL Krill Oil B ACTIV - krila eļļa papildināta ar vitamīniem B2, B4, B6, B7, B9, B12 un LYL Krill Oil KID – vitamīnu komplekss pašiem mazākajiem gardu želejas lācīšu formā, kur omega-3 taukskābes apvienotas ar vitamīniem D3, A, C un E. 

Martā LYL Krill Oil līnijas produktus var iegādāties ar atlaidi līdz -20% zīmola autorizētajā internetveikalā www.well24.eu, ar iespēju vienoties par bezkontakta piegādi.  

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Reklāmas raksts sadarbībā ar LYL love your life®