foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Ķīnā jaunā koronavīrusa upuru skaits sasniedz 490
Pieaudzis arī apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits, sasniedzot 24 324.
2020. gada 5. februāris, 07:33

Ķīnā jaunā koronavīrusa upuru skaits sasniedz 490

Jauns.lv / LETA

Jaunā koronavīrusa upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 490 cilvēkiem, tostarp 65 no viņiem miruši pēdējo 24 stundu laikā, trešdien ziņoja veselības aprūpes amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar Ķīnas Nacionālās veselības komisijas datiem pieaudzis arī apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits, sasniedzot 24 324.

Jaunā koronavīrusa (2019-nCoV) gadījumi ir apstiprināti vairāk nekā 20 valstīs. Jau ziņots, ka ANO Pasaules Veselības organizācija (WHO) 30.janvārī izsludināja starptautisko ārkārtas situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu Ķīnā.

Svētdien Filipīnās tika reģistrēts pirmais nāves gadījums ārpus Ķīnas, ko izraidījusi inficēšanās ar jauno koronavīrusu. Otrdien tika paziņots par pirmo šādu nāves gadījumu Honkongā.

Tikmēr Uhaņā, kas tiek uzskatīta par infekcijas epicentru, pabeigta īpašās slimnīcas celtniecība, kas veikta desmit dienu laikā, un pirmdien tā uzņēmusi pirmo pacientu.

10 dienu laikā uzbūvētā Huošenšanas slimnīca Uhaņā

Pēc 10 dienu intensīva darba celtnieki Ķīnā pabeiguši būvēt jauno slimnīcu Uhaņā, kurā paredzēts ārstēt ar koronavīrusu saslimušos. Jau šodien ...

gallery icon
16

WHO otrdien paziņoja, ka Ķīnas veiktie dramatiskie pasākumi, tostarp pārvietošanās ierobežojumi, piedāvā iespēju apturēt šī vīrusa nodošanu no cilvēka cilvēkam.

"Lai gan 99% [infekcijas] gadījumu ir Ķīnā, pārējā pasaulē ir tikai 176 gadījumi," sacīja WHO vadītājs Tedross Adanoms Gebrejesuss. "Tas nenozīmē, ka nekļūs sliktāk. Bet mums noteikti ir iespēju logs rīkoties." 

WHO nāca klajā ar šo paziņojumu laikā, kad Singapūra, Malaizija un Taizeme ziņoja par jauniem inficēšanās gadījumiem, kas nav ievesti no Ķīnas.

Japānas varas iestādes trešdien paziņoja, ka ar šo vīrusu ir inficēti vismaz 10 pasažieri uz kruīzu kuģa "Diamond Princess" ar 3711 cilvēkiem. Japāna noteica karantīnu šim kuģim un veica jaunā koronavīrusa testus tā pasažieriem un apkalpes locekļiem pēc tam, kad Honkongā izkāpušam pasažierim šis tests bija pozitīvs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās