foto: Shutterstock
Kā vilkābele palīdz uzlabot sirds veselību?
2018. gada 26. oktobris, 06:50

Kā vilkābele palīdz uzlabot sirds veselību?

"100 Labi Padomi"

Vilkābele ir ne vien tautas medicīnas līdzeklis, bet arī farmācijā plaši izmantots preparāts sirds darbības traucējumu novēršanai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vilkābele stimulē gan sirdsdarbību, gan normalizē asinsriti, kā arī pazemina augstu asinsspiedienu. Vilkābeles sastāvā esošie bioflavonoīdi (barības vielas augos, kas gādā par sirds veselību) paplašina sirds artērijas, samazinot infarkta un tā priekšvēstneša – stenokardijas – risku, stāsta sertificēta farmaceite Amanda Ozoliņa.

Vilkābeli saturošus līdzekļus ieteicams lietot, ja ikdienā novērojama paātrināta sirdsdarbība un reiboņi, kā arī tad, ja ir sirdsklauves vai sirds pārsitieni neliela nemiera dēļ.

Mājās gatavota vilkābeles tinktūra

Arī mājas apstākļos var pagatavot vilkābeles tinktūru. Tam nepieciešama viena ēdamkarote vilkābeles ziedu un glāze degvīna. Lai tinktūra būtu maksimāli efektīva, jāļauj ievilkties vienu, labāk pusotru nedēļu.

Ja tiek izjustas sirdsklauves, pieaugušiem un gados vecākiem cilvēkiem epizodiski ieteicams lietot 20–30 pilienus tinktūras divas līdz trīs reizes dienā pirms ēšanas. Savukārt ilgstošas sirds mazspējas gadījumā tinktūru var lietot arī ilgstoši. Pirms tam nepieciešams konsultēties ar ģimenes ārstu vai farmaceitu par piemērotāko līdzekļa devu.