Lai samazinātu stresu, jālieto prebiotikas. Piemēram, sparģeļi un sīpoli
foto: Vida Press
Iekļaujot uzturā prebiotikas, piemēram, svaigus sparģeļus un ceptus sīpolus, var vieglāk tikt galā ar stresa problēmu.
Dabasspēks

Lai samazinātu stresu, jālieto prebiotikas. Piemēram, sparģeļi un sīpoli

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Stresa un trauksmes cēloņi, iespējams, meklējami ne tik daudz smadzenēs kā zarnu traktā, un, iekļaujot uzturā prebiotikas, piemēram, svaigus sparģeļus un ceptus sīpolus, var vieglāk tikt galā ar šo problēmu.

Stress izjauc mikrobioma (zarnu baktēriju vides) līdzsvaru un rada apburto loku, kas padara stresa un nemiera lēkmes vēl smagākas.

Iekļaujot uzturā vairāk prebiotiku, proti, pabarojot un parūpējoties par labajām baktērijām, kas vēl saglabājušās zarnās, var samazināt stresa nodarīto kaitējumu.

Prebiotikas ir augu šķiedrās, piemēram, svaigās cigoriņa saknēs, svaigos topinambūros, ķiplokos, puravos, sparģeļos, kā arī svaigos un ceptos sīpolos. Prebiotikas mēdz pievienot arī jogurtiem un citiem piena produktiem, lai apgādātu zarnas ar labajām baktērijām.

Pētnieki no Kolorādo Universitātes Bolderā secinājuši, ka prebiotikām piemīt arī aizsargājošas īpašības un tās palīdz saglabāt labās baktērijas stresa laikā. Prebiotikas pat varētu palīdzēt atjaunot pilnvērtīgu miegu.