
Pārvērt griķus desertā - pankūkās, plāceņos un cepumos!

Vai esi meklējusi veselīgus un dabiskus veidus, kā ieviest ko jaunu savā ēdienkartē? Griķi ir ne tikai vērtīgs ogļhidrātu avots, bet arī lieliski piemēroti dažādiem gardumiem – no griķu pankūkām līdz plācenīšiem un cepumiem. Šie ēdieni būs piemēroti gan ikdienai, gan īpašiem brīžiem, kad gribas palutināt sevi vai savus mīļos ar ko siltu, mājīgu un sātīgu.
Griķu pankūkas – maigums un sāta sajūta
Griķu pankūkas ir ideāls brokastu risinājums, kad gribas kaut ko barojošu, bet ne pārāk smagu. Tās ir vieglas, ar maigu griķu riekstaino garšu un izcili sader ar dažādiem saldajiem vai sāļajiem papildinājumiem. Ja vēlies vairāk šķiedrvielu un ilgāku sāta sajūtu, griķu milti būs tava labākā izvēle.
Plācenīši – vienkārši un universāli
Griķu plācenīši var kļūt par īstu glābiņu saspringtās dienās – tos vari pagatavot no vārītiem griķiem, apvienojot ar citiem produktiem, kas jau ir tavā ledusskapī. Tie būs gan pusdienām, gan uzkodām, gan bērnu pusdienu kastītē. Turklāt plācenīši lieliski garšo gan siltā, gan aukstā veidā!
Cepumi – veselīgāka kārumu alternatīva
Ja meklē mazāk grēcīgu našķi, griķu cepumi būs lielisks risinājums. Tie ir kraukšķīgi un var būt bez glutēna, ja tas tev ir svarīgi. Cepumu mīklai vari pievienot augļus, riekstus vai pat tumšo šokolādi – ļauj vaļu fantāzijai!
Sāc jau tagad!
Griķi kulinārijā paver plašas iespējas. Un Tu vari justies labi, jo izvēlies veselīgus, dabiskus un bagātīgus ēdienus. Iedvesmojies un izmēģini griķu brīnumus arī savā virtuvē – garša un labsajūta būs tā vērta!