Tik gardas ribiņas, ka pirkstus aplaizīsi. Recepte, kurā viena sastāvdaļa tevi pārsteigs
foto: Shutterstock
Ābolu sulas vietā der arī cita skābena sula, piemēram, granātābolu, apelsīnu, plūmju. Vari izmantot arī Coca-Cola, tikai tad glazūrai pievieno mazāk medus. 
Garšīgi

Tik gardas ribiņas, ka pirkstus aplaizīsi. Recepte, kurā viena sastāvdaļa tevi pārsteigs

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Šīs ir ribiņas, kas vienkārši pārsteigs – ar sulīgu gaļu, bagātīgu garšu un īpašu sastāvdaļu, kas padara tās vēl garšīgākas. Viegli pagatavojamas, bet rezultāts būs tāds, ka pirkstus gribēsies aplaizīt!

Kad pērc ribiņas, rēķini apmēram 250 g vienai personai. Ja ribiņām plānāks gaļas slānis, saīsini vārīšanas laiku un rūpīgi uzmani, lai tās neizjuktu.

2 stundas
4 personām

1 kg cūku ribiņu
1 l ābolu sulas
4 ēdk. medus
1 ēdk. ābolu etiķa
1 ēdk. citrona sulas
1 ēdk. tomātu pastas
1 ēdk. sāls
½ sarkanā čili pāksts
5 smaržīgie pipari
timiāna zariņš
1 lauru lapa

1. Ribiņas sagriez gabalos. Katlā ielej ābolu sulu un uzvāri, pielej etiķi, pieliec sāli, piparus, čili, timiānu un lauru lapu. Liec katlā ribu gabalus un vāri uz nelielas uguns apmēram stundu. Gaļai jābūt gandrīz mīkstai un labi jāturas kopā. Izņem ribiņas no katla un nokās buljonu.

2. Gatavo glazūru: 500 ml buljona ielej pannā un uz lielas uguns vāri tik ilgi, līdz paliek tikai puse no sākotnējā daudzuma. Ieliec buljonā medu un maisi, līdz izkūst, tad iemaisi citrona sulu un tomātu pastu.

3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Liec uz cepamās pannas ribiņas un katru dāsni apsmērē ar glazūru. Cep cepeškrāsnī 30–40 minūtes, ik pa laikam apsmērējot gaļu ar sulu, kas notecējusi pannā, un apgriežot ribiņas otrādi. Gatava gaļa ir mīksta un viegli atdalās no kaula.