Piešķir asumu savai latei! Taču ne jebkuru ķirbju garšvielu, bet īpašu akcentu, kas sasildīs vēsajā sezonā
Ir klāt ķirbju garšvielu lates laiks – tas ir kulta kafijas dzēriens, kas rudenim ir tikpat raksturīgs kā krāsainās koku lapas. Tā popularitāte ir izplatījusies tālu aiz tās dzimtenes robežām, piedāvājot jaunas garšu variācijas kafijas cienītājiem visā pasaulē. Šis dzēriens, kura pamatā ir espreso, apvieno ķirbju pīrāga garšvielas un putukrējuma virskārtu, kuru ir viegli pagatavot arī mājās.
Espreso, ar asumiņu
Rudenim turpinoties, arvien mainīgais lapu krāsojums vēsta par svētkiem, kuri tuvojas, atgādinot par garšām, kas raksturo šo priecīgo gada laiku, piemēram, karstvīnu vai olu liķieri – vēsu un mazliet stipru Ziemassvētku piena dzērienu. Atturībnieki var iztikt bez tradicionālā brendija, ruma, viskija vai burbona pievienošanas. Olu liķiera bāze – cukurs, olu dzeltenumi, olu baltumi, piens un saldais krējums – padara to par lielisku papildinājumu kafijai. Abu garšas lieliski sader, piedāvājot kafijas cienītājiem kofeīna devu, kas iemieso svētku noskaņu. Mūsu espreso, ar olu liķieri receptē ir pievienots burbons, kas papildināts ar putukrējumu un kanēli – tas ir ideāls veids, kā sasildīties pēc dienas uz kalna vai vienkārši tāpēc, ka esi to pelnījis.
Salda un ar piparmētru svaigumu
Svētku laikā piparmētras galvenokārt parādās kā svītraini sarkanbalti kārumi spieķīšu formā. Tie rotā eglītes, stāv bļodiņā uz galda vai tiek piestiprināti pie dāvanas, lai piešķirtu papildu svētku noskaņu. Šī piparmētru late, ar konfekšu spieķīšiem ienes svētku sajūtu un ir lielisks veids, kā izmantot pāri palikušos piparmētru spieķīšus. Šajā receptē apvienota Brazīlijas, vienas izcelsmes pupiņu kafija, piens, šokolādes un piparmētru sīrupi, lai radītu saldu, kofeīnu saturošu dzērienu, kas ir kā slavas dziesma Ziemassvētku sezonai. Dekorējiet ar (pāri palikušo) konfekšu spieķīti.
Mūžīga vērtība
Kaut gan tiramisu priecē visu gadu, ziemā šis bagātīgais un krēmīgais maskarpones un kafijā mērcētu cepumu savienojums šķiet īpaši garšīgs. Šī tiramisu kafija apvieno iecienītā itāļu deserta neatkārtojamās garšas krūzītē, ļaujot kafijas cienītājiem baudīt šo kārumu savā tempā. Receptē apvienots zabaglione krēms, kakao pulveris un apelsīna miziņa, un noslēgumā pievienots cepums, kas piešķir gardu pēdējo akcentu.