Siera kūka ar ķirbi: ideāls rudens deserts, kas iepriecinās visus
foto: Shutterstock
Pasniedzot kūku var papildināt ar karoti sāļās karameles.
Garšīgi

Siera kūka ar ķirbi: ideāls rudens deserts, kas iepriecinās visus

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Ķirbi biezenim vislabāk cept cepeškrāsnī, jo tad tam būs izteiktāka garša. Pēc cepšanas sablendē vai izberz caur sietiņu.

1 stunda + laiks atdzesēšanai
12 gabaliņi

Pamatnei:

140 g auzu pārslu vai Digestive cepumu
80 g sviesta
1 ēdk. brūnā cukura

Pildījumam:

700 g krēmsiera
250 g cepta, sablendēta ķirbja
250 g cukura
3 olas
3 olu dzeltenumi
80 g skābā krējuma
1 tējk. vaniļas cukura
¼ tējk. muskatrieksta
½ tējk. kanēļa
½ tējk malta ingvera

Gatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izoderē 23 cm diametra formu ar cepamo papīru.

2. Gatavo pamatni. Izkausē sviestu, sadrupini cepumus un samīci tos ar sviestu un cukuru. Masu liec formā, izlīdzini, nogludini un piepresē ar karoti vai glāzes dibenu. Liec cepeškrāsnī un cep 10 minūtes.

3. Krēmsieru ar mikseri kul, līdz tas ir viendabīgs un vijīgs. Pēc kārtas pa vienai pievieno pārējās sastāvdaļas – vispirms kārtīgi iekul vienu un tikai pēc tam liec klāt nākamo.

4. Lej krēmsiera masu uz kūkas pamatnes un nolīdzini virspusi. Cep 175 grādu temperatūrā apmēram 45 minūtes, līdz krēma masa sastingusi.

5. Atdzesē. Pēc tam liec ledusskapī vismaz uz 6 stundām. Pasniedzot var papildināt ar karoti sāļās karameles.