Cūkas filejas cepetis - lielisks ēdiens, ja ievēro šo vienu likumu. Recepte
foto: Shutterstock
Garšīgi

Cūkas filejas cepetis - lielisks ēdiens, ja ievēro šo vienu likumu. Recepte

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Cūkgaļas fileju var cept gan cepeškrāsnī, gan uz grila. Pareizi izceptai filejai viducī jābūt mazliet rozīgai.

Fileja ir visvērtīgākais cūkgaļas gabals un lielisks ēdiens, ja vien ievēro likumu – nepārcep to!

30 minūtes
6 personām

2 cūkas filejas
150 ml sausā baltvīna
4 ķiploka daiviņas
2 ēdk. olīveļļas
2 ēdk. sviesta
1 ēdk. sāls
1 ēdk. kūpinātas paprikas pulvera
1 ēdk. raudenes jeb oregano

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Filejas noslauki ar papīra dvielīti. Sajauc bļodiņā papriku, raudeni, ķiploku, eļļu un sāli.

2. Uzkarsē pannu – ideāli, ja to var likt cepeškrāsnī. Ja panna nav piemērota cepeškrāsnij, izklāj plāti ar cepampapīru. 

3. Iezied abas filejas ar garšvielu maisījumu un apbrūnini uz vidēji karstas pannas no visām pusēm apmēram 5 minūtes.  Pārlej ar vīnu un maliņā pieliec sviestu.

4. Liec ar visu pannu (vai liec filejas uz plāts, aplej ar vīnu un kausēto sviestu) krāsnī un cep apmēram 20 minūtes. Divas reizes aplaisti filejas ar vīna un sviesta maisījumu, kas sakrājies pannā.

5. Izņem gaļu no krāsns, pārsedz ar folijas loksni un ļauj tai atpūsties 10 minūtes. Tad griez fileju biezās šķēlēs un pasniedz, kā mērci izmantojot pannā sakrājušās sulas.

foto: Shutterstock

Vērts izmēģināt

Fileju ir viegli pagatavot arī uz grila. Tādā gadījumā to nevajag iepriekš apcept, nevajadzēs arī vīnu un sviestu. Liec filejas uz restēm vidēji karstā grilā un cepini apmēram 25 minūtes, pa laikam apgrozot. Cepšanas ilgums atkarīgs no fileju lieluma. Skaisti izceptai filejai viducī jābūt mazliet rozīgai.