foto: Publicitātes foto
Pieci populārākie zāles pļāvēji piepilsētas mājām 2024. gadā
Zāles pļāvēji, Ksenukai.lv
Dari mājās
2024. gada 17. aprīlis, 16:12

Pieci populārākie zāles pļāvēji piepilsētas mājām 2024. gadā

Reklāmas projekts

Klāt pavasaris, un tas nozīmē, ka laiks dārza un pagalma sakopšanas darbiem! Viens no svarīgākajiem uzdevumiem skaista, sakopta pagalma uzturēšanai, ir rūpes par piemājas zālienu. Lai dārza darbi veiktos raitāk un rūpes par zālienu nesagādātu liekas raizes, palīgā nāks uzticams zāles pļāvējs.

Klāt pavasaris, un tas nozīmē, ka laiks dārza un pagalma sakopšanas darbiem! Viens no svarīgākajiem uzdevumiem skaista, sakopta pagalma uzturēšanai, ir rūpes par piemājas zālienu. Lai dārza darbi veiktos raitāk un rūpes par zālienu nesagādātu liekas raizes, palīgā nāks uzticams zāles pļāvējs.

Taču, kā izvēlēties savām vajadzībām un pagalma teritorijai piemērotāko modeli? Piedāvājums ir plašs, sākot no benzīna zāles pļāvējiem, līdz šobrīd tik iecienītajiem zāles pļāvējiem robotiem. Tāpēc, ja šobrīd esi jauna zāles pļāvēja meklējumos, turpini lasīt, un uzzini, kādi ir 5 populārākie zāles pļāvēji  2024. gadā!

Kāpēc zāles pļāvēja iegādi neatlikt uz pēdējo brīdi?

Straujiem soļiem tuvojas vasaras sezona, taču dārza darbiem vēlams sagatavoties jau laikus, vislabāk – jau agrā pavasarī. Kad aktīvā zāles pļaušanas sezona jau sākusies, bieži vien var nākties vilties, jo izvēlētais modelis var nebūt pieejams, savukārt steigā veikta izvēle nereti sagādā vilšanos. Izvēloties savām vajadzībām un ikdienas paradumiem piemērotāko zāles pļāvēju, jāizvērtē gan pļaujamās teritorijas platība, gan zāles pļāvēja jauda un vadība, gan papildus funkcijas.

Zāles pļāvēji atšķiras ne tikai pēc to modeļa, cenas un tehniskajiem parametriem, bet arī tipa. Plašākām pļaujamajām teritorijām piemērotākā izvēle ir dārza traktori, kas ļauj ne tikai ietaupīt laiku, bet arī mazinās fizisko slodzi, kas nepieciešama plašāku teritoriju uzturēšanai.

Turklāt dārza traktori var būt lielisks palīgs arī citos pagalma uzkopšanas darbos visa gada garumā. Iegādājoties modeli ar papildu aprīkojumu un funkcijām, to iespējams izmantot arī zaru un lapu savākšanai, sniega slaucīšanai un celiņu kaisīšanai ziemā, sūnu sagrābšanai un citiem darbiem.

  • Skaists un sakpots zāliens rotā ikvienas mājas pagalmu, taču nereti zāliena izskatu mēdz pabojāt tajā ieviesušās sūnas. Lai gan attīrīt zālienu no sūnām nav grūts uzdevums, taču pilnībā no tām atbrīvoties var nebūt nemaz tik vienkārši. Par to, kāpēc zālienā mēdz ieviesties sūnas un kā no tām atbrīvoties, lasi ŠEIT!

Savukārt tiem, kam ikdienā dārza darbiem daudz laika neatliek, īpaši iecienīta izvēle ir zāles pļāvēji roboti. Šāda tipa zāles pļāvējs darbojas automātiski, tiem ir ievērojami klusāks darbības režīms, salīdzinot ar cita tipa zāles pļāvējiem, turklāt regulāra pļaušana ļaus daudz ātrāk un efektīvāk uzlabot zāliena kvalitāti, netērējot paša spēkus un enerģiju.

Taču vēl aizvien augstu popularitāti saglabā klasiskie, ar rokām stumjamie zāles pļāvēji, kas piemēroti nelielām līdz vidēji plašām zālāju platībām, neaizņem daudz vietas un pieejami plašā cenu klāstā, līdz ar to katrs varēs piemeklēt sev piemērotāko modeli.

Pieci populārākie zāles pļāvēji 2024. gadā

  1. 1. Benzīna zāles pļāvējs pašgājējs Alpina AL5 51 SAQ, 51 cm
foto: Publicitātes foto
Zāles pļāvēji, Ksenukai.lv
  • Aprīkots ar jaudīgu, viegli iedarbināmu 2600 W jaudas četrtaktu dzinēju.
  • Iespējams pielāgot zāliena pļaušanas augstumu, izvēloties kādu no 6 pļaušanas augstuma pozīcijām – no 22 mm līdz 88 mm.
  • 51 cm pļaušanas platums izcili piemērots nelielu līdz vidēji plašu piemājas zālāju pļaušanai.
  • Aprīkots ar 60 litru savākšanas maisu, mulčēšanas funkciju, kā arī iespēju pielāgot aizmugurējo vai sānu zāles izmešanu.
  1. 2. Akumulatora zāles pļāvējs Makita DLM432PT2, 43 cm
foto: Publicitātes foto
Zāles pļāvēji, Ksenukai.lv
  • Pilnai akumulatoru uzlādei nepieciešamas vien 90 minūtes.
  • Iespējams pielāgot līdz pat 13 zāliena pļaušanas augstuma pozīcijas, sākot no 20 mm līdz 75 mm.
  • 43 cm pļaušanas platums ideāli piemērots nelielu piemājas un dārza teritoriju pļaušanai, ar iespēju ērti apbraukt pagalma mēbeles, dobes un apstādījumus.
  • Modelis aprīkots arī ar mulčēšanas funkciju.
  • Ar diviem 0,5 Ah akumulatoriem aprīkots bezvadu akumulatora zāles pļāvējs.
  1. 3. Elektriskais zāles pļāvējs Bosch Rotak 32, 1200 W
foto: Publicitātes foto
Zāles pļāvēji, Ksenukai.lv
  • Ļoti ērts, viegls un kompakts elektriskais zāles pļāvējs, kas ļaus veidot precīzas zālienu malas, tā atvieglojot dobju, celiņu un apstādījumu malu apkopšanu.
  • Iespējams pielāgot 3 pļaušanas augstuma pozīcijas, no 20 – 60 mm.
  • Modelis sver vien 6, 8 kg un nodrošina 32 cm pļaušanas platumu, tāpēc ir ne tikai viegli vadāms, bet arī viegli pārnēsājams, turklāt to iespējams ērti un kompakti salikt, ērtākai uzglabāšanai.
  • Aprīkots ar 31 litru zāles savākšanas kasti, turklāt modelis savāc līdz pat 99 % nopļautās zāles.
  • Jaudīgais Powerdrive motors nodrošina izcilu darbību pļaujot arī ataugušu zālienu un garu zāli.
  1. 4. Zāles traktors Alpina AT4 84 HA
foto: Publicitātes foto
Zāles pļāvēji, Ksenukai.lv
  • Alpina zāles traktors aprīkots ar jaudīgu viencilindra četrtaktu benzīna dzinēju, kas nodrošina klusu darbību, ekonomisku degvielas patēriņu un izcilu veiktspēju.
  • Ar kājām vadāma hidrostatiskā piedziņa, kas traktoru ļauj vadīt līdzīgi kā automašīnu ar automātisko pārnesumkārbu.
  • Iespēja pielāgot līdz 7 septiņām pļaušanas augstuma pozīcijām, no 25 – 80 mm.
  • Aprīkots ar 240 litru ietilpības zāles savākšanas kasti un nodrošina 84 cm pļaušanas platumu – ideāli piemērots līdz pat 3500 m² plašām piemājas teritorijām.
  • Ar LED apgaismojumu iespējams turpināt pļaušanu arī vēlākās vakara stundās.
  • Nepieciešamības gadījumā iespējams pielāgot arī aizmugurējo zālāja izmešanas funkciju.
  1. 5. Zāles pļāvējs – robots Gardena Sileno Minimo 15202-35, 500 m²
foto: Publicitātes foto
Zāles pļāvēji, Ksenukai.lv
  • Modelis aprīkots ar vairākiem sensoriem, kas nodrošina izcilu veiktspēju un pļaušanas kvalitāti, piemēram, sala sensoru, kas nosaka, kad gaisa temperatūra tuvojas 0 °C, sadursmes sensoriem, kas automātiski nosaka un apbrauc šķēršļus un apstādījumus, pacēlāja sensoru, kas nekavējoties apstādina pļaušanas asmeņus, tiklīdz aparāts tiek pacelts un sasvēruma sensoru, kas pielāgo darbību līdz pat 25 % slīpumā.
  • 16 cm pļaušanas platums piemērots līdz 500 m² plašiem pagalmiem.
  • Iespējams pielāgot 5 pļaušanas augstumus, no 20 – 50 mm.
  • Pēc pilnas akumulatora uzlādes, nodrošina 70 minūšu nepārtrauktu darbību. Pilnai uzlādei nepieciešamas vien 75 minūtes.
  • Izmantojot GARDENA Bluetooth App lietotni savā viedtālrunī, šo modeli iespējams vadīt attālināti,  iestatot gan darbības laiku, režīmu un citas funkcijas.
  • Attālinātā vadība līdz pat 10 m attālumā.

Kvalitatīvi zāles pļāvēji plašā klāstā Ksenukai.lv!

Ienāc Ksenukai.lv, un iegādājies kādu no šiem vai citu modeli, no vairāk kā 700 modeļu plašā klāstā. Zāles pļāvēji nelielu piemājas zālienu, līdz pat plašu teritoriju pļaušanai, par vienmēr izdevīgām cenām Ksenukai.lv!

Tēmas