Garšīgi

100 Labi padomi recepte: Tortiljas ar sulīgu un kraukšķīgu pildījumu

Jauns.lv

Vienmēr pie rokas der turēt kādu tortilju paciņu, jo tad būsi glābta, kad ātri vajadzēs gardi pabarot mājiniekus vai ciemiņus. Atliek vien to piepildīt ar sulīgu un kraukšķīgu pildījumu un visi būs sajūsmā.

4 personām

4 tortiljas Santa Maria
2 vistas filejas
2 ēdk. eļļa
2 nelieli burkāni
2 īsie gurķi
sāls, pipari vai citas garšvielas vistas gaļai
rukola vai citi zaļie salāti

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Marinētajiem sīpoliem:

2–3 sarkanie sīpoli
4 ēdk. 9 % etiķa
1 tējk. sāls
1 tējk. cukurs
daži melno piparu graudi
karsts ūdens

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Medus sinepju mērcei:

2 ēdk. majonēzes
2 ēdk. sinepju
2 ēdk. šķidra medus
1 tējk. citrona sulas

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

1. Vispirms iemarinē sīpolus. Nomizo sīpolus, sagriez 2–3 mm biezās šķēlēs un liec burciņā.  Pieber sāli, cukuru, piparus, pielej etiķi un lej virsū karstu ūdeni (ūdenim jāpārklāj sīpoli!).  Burciņai uzliec vācku un sakrati. Ļauj marinēties 3–4 stundas. Ja tortiljām visus sīpolus neizmantosi, zini, ka ledusskapī tos var glabāt līdz pat divām nedēļām.  

2. Vistas filejas apkaisi ar garšvielām un apslaki ar eļļu. Ja filejas ir lielas, pārgriez tās gareniski uz pusēm, lai labāk izceptos. Cep uz grila vai elektriskajā grilā, bet var izmantot arī cepeškrāsni, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem. Kad filejas gatavas, noņem no restēm vai pannas, pārklāj ar foliju un ļauj nedaudz atpūsties.

3. Tikmēr gatavo mērci.  Nelielā burciņā vai bļodiņā liec visas sastāvdaļas un rūpīgi sajauc, līdz mērce ir gludena.

4. Uzkarsētā pannā bez taukvielām apcep tortiljas no abām pusēm. Nomizo burkānus un gurķus un sagriez strēmelītēs.

5. Uz katras tortiljas liec rukolu, dārzeņus, šķēlītēs sagrieztu vistas fileju, marinētās sīpolu ripas un pārslaki ar mērci. Tortiljas aizloki. Labu apetīti!