Garšīgi
2024. gada 31. janvāris, 06:58

"Ēšanu "Lauvas namā" gaidīju vairāk nekā ballītes!" Duļevska un Lepers slepeni pusdieno leģendārajā Rīgas ēstuvē

Jauns.lv

Diennakts ēstuvei “Lauvas nams” ir īpaša vieta katra rīdzinieka un Rīgas viesa sirdī. Un tas ir tikai normāli. Šīs leģendārās mielotavas kritiķiem tamdēļ ir īpaši atbildīgs uzdevums būt taisnīgiem un korektiem. Raidījuma “Vietējais gurmans” uzdevumā izgaršot “Lauvas nama” piedāvājumu devās aktieris Rihards Lepers un ētera personība Jana Duļevska.

Lai ko arī teiktu “Google” un sociālo tīklu analītiķi, “vietas, kur labi paēst par sakarīgu cenu” ir patiesā vismeklētākā lieta latviešu vidū.

Jauns.lv video sērijā “Vietējais gurmans” Rihards Lepers apkopo stāstus par unikālām, tautā mīlētām ēstuvēm un restorāniem, kas iemantojuši slavu ar prasmi pagatavot un pasniegt.

Tad aktieris dodas uz šīm vietām, lai novērtētu gan ēdienu, gan attieksmi. Ik reizes Leperam uz ēšanu piebiedrojas arī kāda sabiedrībā zināma persona.

Šoreiz izlūkos uz “Lauvas namu” Rihards sev līdzi aicināja populāro TV personību Janu Duļevsku.

foto: Ekrānuzņēmums
Rihards un Jana “Lauvas namā” ieradās aukstā ziemas dienā. Mielošanās notika turpat pāri ielai pie Dailes teātra.

“Lauvas nama” vēsture

Ēdnīca “Lauvas nams” darbību sāka 1994. gada 8. decembrī. Būtiski, ka jau no paša sākuma tās īpašnieki bija izvēlējušies deviņdesmitajiem gadiem neierastu bistro formātu – diennakts ēdināšanu.

Nosaukums “Lauvas nams” nav izvēlēts nejauši, taču arī īpaša stāsta šeit neesot – ēdnīca šādi nodēvēta, jo nama fasāde, kurā tā atrodas, ir rotāta ar stilizētiem lauvu ciļņiem.

“Gan tolaik, gan arī vēlāk daudz skeptiķu neticēja, ka šāda ēdnīca varēs funkcionēt, taču, manuprāt, ilgā pastāvēšana liecina, ka tika trāpīts desmitniekā,” reiz intervijā “Jauns.lv” pauda “Lauvas nama” vadītāja Maruta Meldre.

Duļevska un Lepers slepeni pusdieno leģendārajā Rīgas ēstuvē

Rihards un Jana “Lauvas namā” ieradās aukstā ziemas dienā. Izrādās, ka Janai šī ēstuve asociējas ar ballīšu laiku, kad regulāri ...

gallery icon

Vistiņa, karbonāde, zirnīši...

Rihards un Jana “Lauvas namā” ieradās aukstā ziemas dienā. Izrādās, ka Janai šī ēstuve asociējas ar ballīšu laiku, kad regulāri pēc burziņiem mērots ceļš uz šejieni, lai ieturētos un atgūtu spēkus.

“Ja godīgi, tad to iešanu uz “Lauvas namu” es daudzreiz gaidīju vairāk nekā pašu ballīti!” atklāj Jana.

Nonākuši pie letes, abi uzvedas teju kā bērni saldumu veikalā; garšīgs izskatās it viss! Īpaši Janai, kur atklāj, ka pirms došanās uz šejieni nav ēdusi.

Abi nogaršo gardēži vistas stilbiņus, zirņus ar gaļu, kartupeļu biezeni, karbonādi ar zilo sieru, salātus un desertus – “panna cotta” un klasisko “Žizeli”.

Mielošanās notiek turpat pāri ielai pie Dailes teātra. Kā abi novērtē “Lauvas nama” garšas, skaties video!