Nosauktas četras citrona priekšrocības veselībai
foto: Pexels.com/Hinrich Oltmanns
Noderīgi ikdienā

Nosauktas četras citrona priekšrocības veselībai

Jauns.lv

Citroni ir bagāti ar C vitamīnu un antioksidantiem. Piemēram, ūdens ar citronu ir ieguvis lielu popularitāti, pateicoties tam, kas palīdz samazināt nierakmeņu veidošanās risku, veicina C vitamīna patēriņu un uztur veselīgu gremošanu.

Taču tās nebūt nav visas priekšrocības, raksta "Health". Ir vesela virkne padomu, kā to iekļaut savā uzturā.

1. Palīdz novērst nierakmeņu veidošanos

Par urīna citrātu dēvētās vājās skābes līmeņa paaugstināšanās un urīna sārmainības paaugstināšanās var palīdzēt novērst nierakmeņu veidošanos.

Pēc Nacionālā nieru fonda datiem, citronu sulas koncentrāta, kas sajaukts ar ūdeni, ikdienas lietošana var palīdzēt novērst nierakmeņu veidošanos.

2. Uztur sirds veselību

Citroni ir bagāti ar C vitamīnu un citiem antioksidantiem, kas uztur sirds veselību. Pietiekama daudzuma C vitamīna patēriņš pasargā šūnas no bojājumiem brīvajiem radikāļiem. Tas var palīdzēt novērst aterosklerozi, stāvokli, kas palielina sirdslēkmes un insulta risku.

3. Uzlabo dzelzs uzsūkšanos

Vienā citronā ir vairāk nekā 30% C vitamīna dienas normas, kas ir svarīga dzelzs uzsūkšanai, kā arī sirds slimību riska mazināšanai.

Dzelzs barības avotu kombinācija ar C vitamīnu palīdz uzņemt dzelzi efektīvāk. Tas var novērst dzelzs deficīta anēmiju. Ja dzelzs deficīta anēmija paliek neārstēta, tad tas var izpausties kā biežas infekcijas, izteikts nespēks, vājums, nemierīgo kāju sindroms. 

4. Novērš šūnu bojājumus

Antioksidanti citronos novērš šūnu bojājumu, kas saistīts ar tādām slimībām kā sirds un asinsvadu, hroniskas nieru slimības, vēzi un hronisku obstruktīvu plaušu slimību.

Tēmas