Ziemassvētku mokačīno
Ziemassvētki ir daudzu bērnu mīļākā diena, un viņiem visiem garšo karstā šokolāde. Lūk, Ziemassvētku mokačīno recepte, lai arī tu varētu izbaudīt svētku laiku! Šo dzērienu ir pavisam viegli pagatavot pateicoties De’Longhi pilnībā automātiskajam espreso aparātam (automatic espresso machine) un zinot tikai dažus knifiņus.
Gatavošanas laiks: 10 minūtes
Grūtības līmenis: viegli
Uz kafijas bāzes
Nepieciešamās sastāvdaļas, lai pagatavotu 350 ml jeb 1 glāzi Ziemassvētku mokačīno:
- 1 espreso*
- 20–40 g mazos gabaliņos sagrieztas tumšās šokolādes (daudzums atkarīgs no tavām vēlmēm)
• 20 ml piena vai augu izcelsmes piena
• Ziemassvētku noskaņai – bezē jeb merings ** vai putukrējums
* Visa uzmanība espreso
Espreso vislabāk pagatavot ar De'Longhi kafijas dzirnaviņām (coffee grinder). Šādi iegūsi īpaši gardu kafiju ar pikantām garšas notīm:
• Kafijas daudzums: 4/5
• Maluma līmenis: 2
• Kafijas tilpums: 30 ml
Piena putas gatavo ar Latte Crema System De’Longhi. Izmanto šos iestatījumus, lai pagatavotu 350 ml tilpuma glāzi!
• Piena putu gatavošanas laiks: 30 sekundes
• Putu tekstūra: 3. poga
Rīkojies šādi!
Vizuāli pievilcīga rezultāta iegūšanai (ja vēlies ātrāku rezultātu, vari vienkārši piespiest Latte macchiato pogu).
1. solis
Ieliec glāzē šokolādes gabaliņus.
2. solis
Glāzē uz šokolādes sāc lēnām pildīt putoto pienu.
3. solis
Pienu samaisi, lai izšķīdinātu glāzes apakšā esošo šokolādi.
4. solis
Gatavo espreso un ļauj tam lēnām tecēt glāzē pie piena ar šokolādes.
5. solis
Glāzes augšpusē uzliec meringa jeb bezē kārtu vai stingri saputotu putukrējumu un izdekorē.
* * Bezē jeg merings
Pagatavo bezē – ar mikseri saputo 1 ēdk. meringa pulvera ar 40 g cukura, līdz izveidojas gaisīgās bezē putas. Liec tās uz sava Ziemassvētku mokačīno. Lai iegūtu lielāku efektu, bezē vari nedaudz apdedzināt ar kulinārijas degli, ja tāds ir pieejams.
Izmēģini šos variantus!
Pateicoties espreso dzirnaviņām un Latte Crema sistēmai, ir ļoti vienkārši pielāgot dzērienu atbilstoši tavām garšas vēlmēm.
• Vari mainīt putu tekstūru – izvēlēties vairāk vai mazāk krēmīgas.
• Vari mainīt piena daudzumu atbilstoši glāzes tilpumam un izmantot augu izcelsmes pienu vai dzērienus.
• Vari mainīt espreso dzirnaviņu iestatījumus atbilstoši savai kafijas gaumei, tā iegūstot tieši tādu kafijas garšu, kādu vēlies.
• Vari pievienot arī medu, agaves sīrupu vai aromatizētu sīrupu, lai saldinātu savu Ziemassvētku mokačīno.
Recepte sagatavota sadarbībā ar DeLonghi