Ziemassvētku mokačīno
Garšīgi

Ziemassvētku mokačīno

Jauns.lv

Ziemassvētki ir daudzu bērnu mīļākā diena, un viņiem visiem garšo karstā šokolāde. Lūk, Ziemassvētku mokačīno recepte, lai arī tu varētu izbaudīt svētku laiku! Šo dzērienu ir pavisam viegli pagatavot pateicoties De’Longhi pilnībā automātiskajam espreso aparātam (automatic espresso machine) un zinot tikai dažus knifiņus.

Gatavošanas laiks: 10 minūtes

Grūtības līmenis: viegli

Uz kafijas bāzes

Nepieciešamās sastāvdaļas, lai pagatavotu 350 ml jeb 1 glāzi Ziemassvētku mokačīno:

  • 1 espreso*
  • 20–40 g mazos gabaliņos sagrieztas tumšās šokolādes (daudzums atkarīgs no tavām vēlmēm)

• 20 ml piena vai augu izcelsmes piena

Piena putas gatavo ar Latte Crema System De’Longhi. Izmanto šos iestatījumus, lai pagatavotu 350 ml tilpuma glāzi!

• Piena putu gatavošanas laiks: 30 sekundes

• Putu tekstūra: 3. poga

Rīkojies šādi!

Vizuāli pievilcīga rezultāta iegūšanai (ja vēlies ātrāku rezultātu, vari vienkārši piespiest Latte macchiato pogu).

1. solis

Ieliec glāzē šokolādes gabaliņus.

2. solis

Glāzē uz šokolādes sāc lēnām pildīt putoto pienu. 

3. solis

Pienu samaisi, lai izšķīdinātu glāzes apakšā esošo šokolādi.

4. solis

Gatavo espreso un ļauj tam lēnām tecēt glāzē pie piena ar šokolādes.

5. solis

Glāzes augšpusē uzliec meringa jeb bezē kārtu vai stingri saputotu putukrējumu un izdekorē.

* * Bezē jeg merings

Pagatavo bezē – ar mikseri saputo 1 ēdk. meringa pulvera ar 40 g cukura, līdz izveidojas gaisīgās bezē putas. Liec tās uz sava Ziemassvētku mokačīno. Lai iegūtu lielāku efektu, bezē vari nedaudz apdedzināt ar kulinārijas degli, ja tāds ir pieejams.

Izmēģini šos variantus!

Pateicoties espreso dzirnaviņām un Latte Crema sistēmai, ir ļoti vienkārši pielāgot dzērienu atbilstoši tavām garšas vēlmēm.

• Vari mainīt putu tekstūru – izvēlēties vairāk vai mazāk krēmīgas.

• Vari mainīt piena daudzumu atbilstoši glāzes tilpumam un izmantot augu izcelsmes pienu vai dzērienus.

• Vari mainīt espreso dzirnaviņu iestatījumus atbilstoši savai kafijas gaumei, tā iegūstot tieši tādu kafijas garšu, kādu vēlies.

• Vari pievienot arī medu, agaves sīrupu vai aromatizētu sīrupu, lai saldinātu savu Ziemassvētku mokačīno.

Recepte sagatavota sadarbībā ar DeLonghi