Rauga mīklas pīrādziņi ar lokiem un olu
foto: Shutterstock
Garšīgi

Rauga mīklas pīrādziņi ar lokiem un olu

Jauns.lv

Rauga mīklas pīrādziņi ar olas un loku pildījumu ir klasisks padomju laika ātrās ēdināšanas šedevrs. Ar šodien veikalos nopērkamajiem produktiem tie garšo nedaudz citādi, bet tā laika pēcgarša tomēr jūtama. Šī ir lieliska iespēja paceļot laikā!

Sastāvdaļas 

Rauga mīklai:

  • 1 gl. piena
  • 3 gl. miltu
  • 6 ēd.k. olīveļļas
  • 1 paciņa sausā rauga
  • 2 tējk. cukura

Pildījumam:

  • 400g zaļo lociņu
  • 4 cieti vārītas olas
  • 2 ēd.k. sviesta
  • sāls

Pagatavošana (90 min)

1. Sauso raugu sajauc ar cukuru un pusglāzi silta piena un liek siltā vietā. Kad raugs ir uzrūdzis ( veidojās putu cepurīte), pielej pārējo pienu, olīveļļu un miltus.

Visu kārtīgi sajauc, apsedz ar tīru dvieli un liek siltā vietiņā uzrūgt.

2. Gatavojam pildījumu un cepam pīrāgus:

Pannā izkausē sviestu un apcep tajā pāris minūtes ne pārāk smalki sakapātus lokus. Pievieno sakapātas olas un sāli pēc garšas. No mīklas veido mazus plācenīšus, uz vidu liek pāris tējkarotes pildījuma un aizlipina malas ciet. Pannā uzkarsē eļļu un cep pīrādziņus līdz tie kļūst zeltaini. Gatavus pīrādziņus izņem ārā un notecina liekos taukus uz salvetes.