Virtuves šedevri top “Electrolux” tvaika cepeškrāsnī
Noderīgi ikdienā
2023. gada 29. novembris, 10:12

Virtuves šedevri top “Electrolux” tvaika cepeškrāsnī

Reklāmas projekts

Elektriskā cepeškrāsns ir lielisks palīgs ēdiena gatavošanā, taču jaunu garšu visam spēj piešķirt tvaiks. “Electrolux” cepeškrāsnīs pieejamā tvaika funkcija padara gardākus gan mājās gatavotos cepešus, gan konditorejas izstrādājumus, turklāt tas izdarāms pavisam vienkārši.

“Electrolux” tvaika cepeškrāsns izskatās tāpat kā parastā cepeškrāsns, taču tai ir īpašas spējas, proti, nospiežot vienu podziņu, tiek aktivizēta programma “PlusSteam”, kas cepšanas procesu papildina ar tvaiku. Parastajā cepšanas režīmā cepetis reizēm iznāk pasauss, bet tvaiks padarīs to sulīgāku un garšīgāku. Viss, kas pirms tam jāizdara, – attiecīgajā cepeškrāsns tvertnē jāielej 100 ml ūdens, kas cepšanas gaitā radīs tvaiku un mitrinās ēdienu. Nekāda cita iejaukšanās cepšanas procesā nav nepieciešama, jo cepeškrāsns visu izdarīs, kā nākas. Ja agrāk tvaika funkcija bija pieejama tikai profesionālajās virtuves iekārtās, tad tagad tā ir kļuvusi ikdienišķa arī mājas cepeškrāsnīm.

Pateicoties tvaikam, cepetis iznāks ar kraukšķīgu garoziņu no ārpuses, bet iekšpusē sulīgs, taču tas ir tikai viens no ieguvumiem. Ne mazāk būtiski ir tas, ka tvaika izmantošana ļauj ēdienā saglabāt vērtīgas uzturvielas, kas parastajā cepšanas režīmā lielā karstuma dēļ iet zudumā. Tas attiecas gan uz gaļas, gan zivju ēdieniem, gan arī uz dārzeņiem. Tvaika daudzumu var variēt, jo dažādiem ēdieniem tas atšķiras. Gaļai ieteicams izvēlēties kombinēto tvaika un cepšanas režīmu ar 50 procentiem tvaika, bet dārzeņiem vēlamais tvaika daudzums būs lielāks – 75 procenti. Iestatīt vienu vai otru ir ļoti vienkārši – tikai jāpiespiež poga. Līdzīgi tvaiku var izmantot arī konditorejas izstrādājumu cepšanā, jo tas ļaus iegūt izteiktāku krāsu, kraukšķīgāku garoziņu un gaisīgu tekstūru.

Būtiski ir arī tas, ka tvaika izmantošana ļauj samazināt cepšanai nepieciešamās enerģijas patēriņu, jo ēdienu iespējams pagatavot īsākā laikā, piemēram, dārzeņiem un jūras veltēm pietiek tikai ar 15 minūtēm. Turklāt gatavo ēdienu uzsildīt var ievērojami vienmērīgāk nekā mikroviļņu krāsnī, nebaidoties, ka tas sažūs.

“Electrolux” piedāvā vairāku līmeņu tvaika cepeškrāsnis, un katrs var atrast tieši sev piemērotāko gan funkciju, gan cenas ziņā. Tvaika funkcija ir iekļauta arī vienkāršākajās cepeškrāsnīs, bet augstāka līmeņa “Steam Pro” sērijas krāsnīs ir pat septiņi tvaika režīmi un “Steamify” programma, kas automātiski spēj noregulēt iestatījumus, lai sarūpētu ideālu tvaika daudzumu. “Steam Pro” krāsnīs iespējams arī ēdienu gatavot pēc “Sous Vide” metodes jeb cepot vakuuma maisiņos, kas ievērojami uzlabo aromātu, vienlaikus saglabājot perfektu garšu un vērtīgās uzturvielas. Šī cepšanas metode prasa ļoti precīzu temperatūras kontroli, ko “Electrolux Steam Pro” krāsnis spēj nodrošināt.

Bet arī tie vēl nav visi labumi, ko dod tvaiks. Tas spēj arī palīdzēt iztīrīt krāsni! Ir modeļi ar tvaika tīrīšanu – tvaiks atmiekšķē taukus un nosēdumus, un pēc tam tos var  viegli ar lupatiņu noslaucīt, iztiekot bez spaciāliem tīrīšanas līdzekļiem.

Reklāmas raksts sadarbībā ar Electrolux.