Garšīgi
2023. gada 29. novembris, 10:12

Pipars gatavo gaļas klaipiņu “Electrolux” virtuvē

Reklāmas projekts

Tuvojoties valsts svētkiem, daudzas ģimenes vēlas palutināt sevi ar kādu īpašu maltīti. Pipars sadarbībā ar “Electrolux” piedāvā lielisku recepti – ēdienu, ko var pasniegt gan aukstu, gan siltu, kas izskatās ekskluzīvi, bet pagatavošanā ir gluži vienkāršs. Arī produktu klāsts latvieša sirdij tuvs – cūciņa, kūpināta krūtiņa, maize un dārzeņi. Gaļas klaipiņa pagatavošana aizņems tikai pusstundu, bet atmiņas par maltīti saglabāsies vēl ilgi. Noskaties video un gatavo līdzi.

Sastāvdaļas (12–14 porcijas)

  • 500 g rauga mīklas
  • 400 g cūkgaļas karbonādes 
  • 100 g kūpinātas krūtiņas 
  • 150 g siera
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdk. Vočesteras mērces
  • 2 ēdk. čili pastas
  • 1 ola (apsmērēšanai)

Pagatavošana (30 min)

1.  Sīpolu un burkānu notīra un sagriež mazos kubiņos, ķiploku sasmalcina, krūtiņu sagriež kubiņos. Cūkgaļu sagriež palielos kubiņos un sasmalcina rokas blenderī. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2.  Uzkarsē pannu un apcep sīpolus, burkānus, krūtiņu un ķiplokus, līdz sīpoli kļūst mīksti. Tad pievieno malto gaļu, apcep, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Izslēdz uguni un atstāj padzist.

3.  Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izrullē mīklu, lai veidojas taisnstūris. Mīklu uzreiz pārceļ uz cepešpannas. Tad pa vidu no vienas malas līdz otrai iesmērē ar čili pastu (to var nedarīt vai arī izmantot ar kādu citu mērci). Tad visā garumā (atkal pa vidu) kārto apcepto gaļu, pārkaisa ar sieru. Sānos jāpaliek brīvām mīklas malām – tās ar asu nazi sagriež ik pa 1,5 cm. Loka mīklas malas pamīšus uz augšu kā bizīti – no vienas puses, no otras, no vienas, no otras.

4. Gatavu klaipu apsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep cepeškrāsnī aptuveni 30–35 min.

Pipara padoms. Rauga mīklu mierīgi var aizvietot ar kārtaino mīklu un pildījumam pievienot gan papriku, gan baklažānus, gan kādu pikantāku sieru. Var pievienot arī sālītus gurķus, olīvas vai halapenjo piparus.

Reklāmas raksts sadarbībā ar Electrolux.