foto: Ecotehnologijas.lv
Bio kanalizācija - pareizā izvēle arī Virsnīšu ģimenes jaunajā īpašumā
Viena Vide Visiem
2023. gada 8. novembris, 06:00

Bio kanalizācija - pareizā izvēle arī Virsnīšu ģimenes jaunajā īpašumā

Reklāmas projekts

Vēstures mantojumam var būt bagātinoša pieredze, kas palīdz iedzīvināt un saglabāt mūsu identitāti. Reizēm piemirstam novērtēt to, kas mums ir dots no iepriekšējām paaudzēm un tā vien tiecamies pēc veco mantu aizstāšanas ar jaunām. Arī vīnam ar gadiem tikai pieaug tā kvalitāte. Līdzīgi tas ir ar aizmirstajiem un novārtā atstātajiem ēku projektiem, kuri laika gaitā uzkrāj sentimentālu papildvērtību un potenciālu otrai dzīvei, ko retais spēj ieraudzīt. Šajā rakstā sniegsim ieskatu par to, kā norisinājās bioloģiskās kanalizācijas montāžas darbi Virsnīšu ģimenes īpašumā “Villa Ape”. 

Atjaunot vēsturi var būt grūti, taču tas ir tas, kas padara to tik aizraujošu!  

Villa Ape ir vieta, kur savienojas Kaspars un Kristīne Virsnīši - pazīstami indivīdi plašākai sabiedrībai. Kristīne Virsnīte ir TV žurnāliste un influencere, kas ieguvusi popularitāti ar savu lomu kā "Māmiņu Kluba" vadītāja. Kaspars Virsnītis, no otras puses, ir pasaules garšu atklājējs un ēdiena blogeris. Viņi abi kopā saimnieko Villa Ape. 

Abi šī gada sākumā iegādājušies lauku īpašumu Apē. Ēka ir celta 1938. gadā un atrodas Apes lauku teritorijā. Jaunos īpašniekus nebiedē nedz 2 stundu attālums no galvaspilsētas Rīgas, nedz virkne veicamo remontdarbu, lai ēka būtu apdzīvojama - sākot ar jumtu, griestiem, grīdām, kāpnēm, un beidzot ar teritorijas labiekārtošanu, piemēram, kanalizācijas ierīkošanu.

Kanalizācija - soli pa solim 

Kanalizācijas sistēma ir būtiska mājsaimniecības daļa, kura nodrošina ūdens attīrīšanu un izvadīšanu no mājas. Tā ir nepieciešama, lai uzturētu higiēnu un nodrošinātu ērtības ikdienas dzīvē. Atjaunojamas lauku mājas gadījumā kanalizācijas sistēmas ieviešana ir vajadzīga, lai nodrošinātu būvdarbu veikšanu pilnvērtīgi un efektīvi. Bez ūdens šie plānotie darbi nevar notikt pareizi un ietekmētu kopējo būvniecības procesu.

foto: Ecotehnologijas.lv

Villa Ape lēma par labu bio kanalizācijai savā īpašumā, un montāžu uzticēja kompānijai 'Eco Tehnoloģijas', izcilam uzņēmumam no šīs nozares. Eksperti veica uzstādīšanu, izmantojot pašlaik modernāko bioloģisko attīrīšanas iekārtu Bio Max, kas ir spējīga attīrīt 0,75 kubikmetrus ūdens diennaktī. Papildus tam, tika izveidots 20 kvadrātmetru infiltrācijas lauks un paredzēta ūdens pievienošanas iespēja saimniecības ēkai nākotnē. Pēc uzstādīšanas tika veikta teritorijas sakopšana un zemes izlīdzināšana. 

Lai plānotu bioloģisko kanalizāciju savā īpašumā, ir vairāki svarīgi aspekti, kurus vajadzētu ņemt vērā:

  • Sazinieties ar attiecīgā novada būvvaldi jau pirms montāžas darbu sākšanas, lai iegūtu informāciju par nepieciešamajām atļaujām un procedūrām.
  • Izvēlieties piemērotu kanalizācijas pieslēguma veidu, vai tas ir autonomais vai pilsētas pieslēgums. Mūsu kompetentie speciālisti sniegs jums ieteikumus, lai noteiktu, kura no šiem variantiem ir vispiemērotākā izvēle jūsu īpašumam.
  • Iegādājieties tikai sertificētas bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, kurām ir CE marķējums. Turklāt, sadarbojoties ar uzņēmumu, kas iekļauts būvkomersantu reģistrā, jūs iegūsiet ieguvumu no augsti kvalificētiem un pieredzējušiem meistariem.
  • Veiciet rūpīgu teritorijas izvērtēšanu, lai noteiktu, vai iekārta atbilst jūsu mājsaimniecībā esošajam cilvēku skaitam un ūdens patēriņam. Tehniskie risinājumi var ievērojami atšķirties atkarībā no gruntsūdeņu līmeņa, īpašuma plānojuma, pieejamības infiltrācijas laukam un citiem faktoriem.

Pēc augstāk minēto punktu izpildes var sekot rakšana un izbūves darbi. Tam, kā tika aizvadīts bio konalizācijas montāžas process Virsnīšu īpašumā, varat sekot “Villa Ape” Instagram profilā https://www.instagram.com/villa_ape/ vai Eco Tehnoloģijas sagatavotajā video atskatā - Bio kanalizācijas izbūve Villa Ape | Eco Tehnoloģijas.

Kāpēc bio kanalizācija? 

Villa Ape saimnieki izvēlējās bioloģisko kanalizāciju galvenokārt tādēļ, ka tā piedāvā izcilu ilgtspējīgu darbību, kas izceļas salīdzinājumā ar citiem kanalizācijas veidiem. Turklāt, bioloģiskā kanalizācija ir moderns un videi draudzīgs risinājums, kuram ir ļoti zemas ekspluatācijas izmaksas gada laikā. Bioloģiskās attīrīšanas iekārtas darbojas klusi, bez nevēlamām smakām, un attīrītais ūdens var tikt novadīts atklātajās ūdens tilpnēs.

foto: Ecotehnologijas.lv

Jūsu nākotnes partneris bio kanalizācijas montāžā - SIA Eco Tehnoloģijas

Atrast īsto pakalpojuma sniedzēju bieži ir ļoti liels izaicinājums, it īpaši, ja runa ir par būvdarbiem. Mūsdienās labs meistars dažreiz jāmeklē, kā saka, "ar uguni". Šajā ziņā Virsnīšu ģimene ir dalījusies dažos aspektos, kuriem pievērsa uzmanību, izvēloties uzņēmumu Eco Tehnoloģijas bio kanalizācijas montāžas darbiem:

  • Atsauksmes no apmierinātiem klientiem;
  • Pakalpojuma pieejamība visā Latvijas teritorijā;
  • Bezmaksas objekta apskate un konsultācija;
  • Ievērojama 10 gadu garantija bioloģiskajai iekārtai, kā arī 2 gadu garantija elektroiekārtām un darbam;
  • 'Eco Tehnoloģijas' uzņēmumam ir Būvkomersanta atļauja;
  • Rūpīga darbu izpilde, efektīva komunikācija un profesionāla attieksme;
  • Montāža ir realizējama vienas darba dienas laikā.

Mēs ceram, ka Virsnīšu ģimenes un Eco Tehnoloģijas pieredzes stāsts kalpos par iedvesmu citiem, kuri plāno pārcelties uz lauku īpašumu un kuri vēlas iepazīt bio kanalizācijas pieejamību un priekšrocības."