Tomātu biezzupa.
Garšīgi
2023. gada 30. oktobrī, 17:06
Turku zirņu un tomātu biezzupa
Turku zirņi šo zupu dara sātīgu, bet tomāti un garšvielas – pikantu.
Sastāvdaļas
600 ml dārzeņu buljona
400 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
400 g tomātu savā sulā
2 seleriju kāti
1 sarkanais sīpols
2 ķiploka daivas
2 ēdk. olīveļļas
1 tējk. kaltēta oregano
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Nomizo un smalki sakapā sīpolu un ķiploku daivas. Smalki sakapā arī seleriju kātus.
Katlā sakarsē olīveļļu un liec tajā sīpolus, seleriju, pieber oregano, sāli un piparus. Cep uz mazas liesmas 6 minūtes.
Pievieno ķiploku, pielej buljonu, pieliec tomātus un zirņus. Uzvāri, tad samazini liesmu un vāri vēl 15 minūtes.
Noņem no uguns, nedaudz atdzesē un sablendē.
Lej bļodiņās un pasniedz.