Turku zirņu un tomātu biezzupa
foto: Brent Hofacker / Alamy/ Vida Press
Tomātu biezzupa.
Garšīgi

Turku zirņu un tomātu biezzupa

Jauns.lv

Turku zirņi šo zupu dara sātīgu, bet tomāti un garšvielas – pikantu.

Sastāvdaļas

600 ml dārzeņu buljona

400 g konservētu turku zirņu bez šķidruma

400 g tomātu savā sulā

2 seleriju kāti

1 sarkanais sīpols

Katlā sakarsē olīveļļu un liec tajā sīpolus, seleriju, pieber oregano, sāli un piparus. Cep uz mazas liesmas 6 minūtes.

Pievieno ķiploku, pielej buljonu, pieliec tomātus un zirņus. Uzvāri, tad samazini liesmu un vāri vēl 15 minūtes.

Noņem no uguns, nedaudz atdzesē un sablendē.

Lej bļodiņās un pasniedz.