Ābolu pīrāgs ar maskarpones sieru
foto: Oksana Bratanova / Alamy/ Vida Press
Pīrāgs būs gards gan silts, gan auksts.
Garšīgi

Ābolu pīrāgs ar maskarpones sieru

Jauns.lv

Pīrāgs būs gards gan silts, gan auksts. Var servēt ar vaniļas saldējumu.

Sastāvdaļas

4–5 palieli āboli, sagriezti šķēlēs

250 g maskarpones siera

200 g cukura

2 olas

8 tējk. sviesta + sviests veidnes ietaukošanai

4 tējk. miltu

auzu pārslas veidnes izkaisīšanai

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar sviestu izsmērē veidni un izkaisi ar auzu pārslām.

Maskarponi, cukuru, olas, sviestu sakul, masā iejauc miltus. Veidni izklāj ar ābolu šķēlēm, tām virsū lej maskarpones mīklu un liec cepties 20 minūtes. Gards gan silts, gan auksts

Pamēģini! Pēc ieskata ābolus vari pārkaisīt ar maltu ingveru vai riekstiem, kā arī pievienot vaniļas cukuru.