Pīrāgs būs gards gan silts, gan auksts.
Garšīgi
2023. gada 30. oktobrī, 16:30
Ābolu pīrāgs ar maskarpones sieru
Pīrāgs būs gards gan silts, gan auksts. Var servēt ar vaniļas saldējumu.
Sastāvdaļas
4–5 palieli āboli, sagriezti šķēlēs
250 g maskarpones siera
200 g cukura
2 olas
8 tējk. sviesta + sviests veidnes ietaukošanai
4 tējk. miltu
auzu pārslas veidnes izkaisīšanai
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar sviestu izsmērē veidni un izkaisi ar auzu pārslām.
Maskarponi, cukuru, olas, sviestu sakul, masā iejauc miltus. Veidni izklāj ar ābolu šķēlēm, tām virsū lej maskarpones mīklu un liec cepties 20 minūtes. Gards gan silts, gan auksts
Pamēģini! Pēc ieskata ābolus vari pārkaisīt ar maltu ingveru vai riekstiem, kā arī pievienot vaniļas cukuru.