foto: 1a.lv
Energoefektīvs tvaika nosūcējs ilgtspējīgai mājsaimniecībai 
Noderīgi ikdienā
2023. gada 10. oktobris, 10:47

Energoefektīvs tvaika nosūcējs ilgtspējīgai mājsaimniecībai 

Reklāmas projekts

Tvaika nosūcējam ir liela loma mūsu virtuvēs. Tas veic efektīvu smaku, dūmu, tauku un tvaiku uzsūkšanu, līdz ar to ēdiena gatavošanas process ir daudz patīkamāks. Tik pat svarīgi ir arī tas, ka efektīvi nosūcot liekās smakas, taukus un mitrumu, virtuves interjers, mēbeles un telpu apdare ilgāk saglabā sākotnējo kvalitāti un tiek novērsts pelējuma un citu bojājumu rašanās risks. 

Vienlaikus tvaika nosūcējs ilgtermiņā var patērēt gana daudz elektroenerģijas. Tieši tāpēc, izvēloties savai virtuvei piemērotāko tvaika nosūcēju, svarīgi ņemt vērā arī izvēlētā modeļa energoefektivitātes klasi, lai samazinātu ikmēneša elektrības rēķinus. 

Kā iekārtot energoefektīvu un pārdomātu gatavošanas zonu un kādu tvaika nosūcēju izvēlēties savai virtuvei – par to raksta turpinājumā! 

Pārdomāts virtuves iekārtojums 

Ne tikai izvēlētā sadzīves tehnika, bet arī pārdomāts un funkcionāls virtuves plānojums veicina ilgtspējīgu un energoefektīvu saimniekošanu. Lai virtuves sadzīves tehnika kalpotu ilgāk un lieki nepalielinātu elektroenerģijas patēriņu, svarīgi to izvietot pareizi. 

  • Ledusskapi nevajadzētu novietot blakus sildelementiem un tiešos saules staros, jo tas iekārtu var sabojāt un palielina dzesēšanai patērēto elektroenerģiju. Atceries arī par to, ka ap ledusskapi vēlams atstāt vismaz 10 cm brīvu telpu gaisa cirkulācijai. 
  • Lai tvaika nosūcējs darbotos pēc iespējās efektīvāk, plīts virsma jānovieto tieši zem tvaika nosūcēja. Pārdomā arī savus ikdienas gatavošanas paradumus. Varbūt tavas ģimenes vajadzībām pietiek ar divu riņķu plīts virsmu, kas ļaus ne tikai ietaupīt, bet virtuvē atbrīvos arī papildu vietu plašākai gatavošanas virsmai. 
  • Arī gatavojot cepeškrāsnī rodas tvaiki un mājoklī izplatās ēdiena aromāti. Tieši tāpēc cepeškrāsns lielākajā daļā virtuvēs tiek novietota zem tvaika nosūcēja. Ja cepeškrāsni izvēlies izvietot virtuves iekārtas kolonnā, novieto to pēc iespējas tuvāk tvaika nosūcējam.
  • Ja ikdienā izvēlies bieži gatavot mikroviļņu krāsnī, aerogrilā vai taukvāres katlā, arī šīm ierīcēm vietu paredzi pēc iespējas tuvāk tvaika nosūcējam. 
  • Lai taupītu elektroenerģiju, iegādājies ierīces, kas aprīkotas ar automātiskās izslēgšanās vai gaidīšanas režīmu. 

Savukārt gaumīgam un saskaņotam virtuves interjeram lieliska izvēle ir iebūvējamā sadzīves tehnika. Savai virtuvei vari izvēlēties ne tikai iebūvējamo plīts virsmu, cepeškrāsni vai trauku mazgājamo mašīnu, bet arī iebūvējamo ledusskapi, mikroviļņu krāsni un tvaika nosūcēju. Iebūvējamais tvaika nosūcējs tiek paslēpts virtuves iekārtas konstrukcijā vai skapītī, līdz ar to nav jādomā par ierīcēs dizaina saskaņošanu ar virtuves iekārtu un apdari.  

Energoefektīvs tvaika nosūcējs tavai virtuvei 

Esi jauna tvaika nosūcēja meklējumos un vēlies iegādāties ilgtspējīgu, energoefektīvu un funkcionālu modeli? Izvēlies kādu no šiem un baudi gatavošanas procesu bez liekām raizēm! 

Iebūvējamais tvaika nosūcējs Electrolux 700 serija “Hob2Hood®” LFG716R 

foto: 1a.lv

Izcils ražotāja Electrolux modelis tiem, kas vēlas ne tikai energoefektīvu risinājumu, bet arī mūsdienīgas un pārdomātas funkcijas. A klases tvaika nosūcējs, kas gadā vidēji patērē 54,7 kWh, turklāt nodrošina tvaika nosūknēšanu pa perimetru ne tikai mazākam elektroenerģijas patēriņam, bet arī zemākam trokšņu līmenim. 

Modelis izceļas arī ar to, ka tas aprīkots ar gaisa izvades sistēmu, taču iegādājoties papildu aprīkojumu, modelim iespējams uzstādīt arī recirkulācijas režīmu. Efektīvāku darbību nodrošina tauku un ogles filtru piesātinājuma indikators, kas ziņos, kad būs nepieciešama filtru nomaiņa. 

Komplektā iegādājoties šīs pašas sērijas plīts virsmu, tvaika nosūcēju bezvadu režīmā varēsi savienot ar “Hob2Hood®” plīts virsmu. Uzsākot gatavošanu, tvaika nosūcējs automātiski uzstādīs nepieciešamo režīmu un noregulēs gaisa atsūkšanas jaudu, balstoties uz plīts temperatūras izmaiņām vai tā, cik plīts virsmas riņķi tiek izmantoti. 

Iebūvējamais tvaika nosūcējs Teka Maestro Integra 66750 Pos 

foto: 1a.lv

Izturīgs nerūsējošā tērauda Teka Maestro Integra tvaika nosūcējs, kas aprīkots ar vienkāršu un ērtu mehānisko vadību. Modelim ir piešķirta A klases energoefektivitātes klase un gadā tas patērē vidēji 55 kWh. Papildu energoefektivitāti nodrošina arī LED apgaismojums. Teka Maestro Integra tvaika nosūcējam varēsi uzstādīt 3 dažādus tvaika nosūkšanas jaudas režīmus, jaudu pielāgojot gatavošanas intensitātei. 

Iebūvējamais tvaika nosūcējs Elica APLOMB WH/A/90 

foto: 1a.lv

Balta stikla elegance un izturīga tērauda pārsega konstrukcija, kā arī gaumīgai, kompaktais dizains un augstā energoefektivitāte, šo A klases Elica APLOMB tvaika nosūcēju īpaši izceļ citu modeļu vidū. Ar Multi-d Capture inovatīvo tehnoloģiju tiek nodrošināta īpaši jaudīga tvaika nosūkšana pa perimetru, kas dūmus, nepatīkamo smaku un tvaikus uzsūc un izvada daudz efektīvāk. Aprīkots ar sensoro vadību, trīs jaudas režīmiem un ilgtspējīgu LED apgaismojumu. 

Iebūvējamais tvaika nosūcējs Cata GC Dual A 45 XG 

foto: 1a.lv

Šis A klases Cata GC Dual modelis gadā vidēji patērē tikai 32 kWh, tāpēc, ja meklē patiešām energoefektīvu ierīci ilgtspējīgākam mājoklim, šis modelis ir īstais! Vadību nodrošina skārienjutīgais panelis, kas aprīkots gan ar 3 atsūkšanas jaudas režīmiem, gan automātiskās izslēgšanās taimeri, kā arī filtru tīrīšanas indikatoru. Tvaika nosūcēja LED apgaismojuma intensitāti varēsi regulēt, izvēloties kādu no 3 apgaismojuma režīmiem.

Iebūvējamais tvaika nosūcējs Teka CNL 6415 

foto: 1a.lv

Teka CNL ir viens no visenergoefektīvākajiem tvaika nosūcēju modeļiem, kas gadā vidēji patērē tikai 26 kWh. Efektīvie filtri ar 12 filtrācijas slāņiem nodrošinās līdz pat 98 % tvaiku un tauku uzsūkšanu un filtrāciju, tādējādi ne tikai tvaika nosūcēja pārsegs, bet arī blakus esošās virtuves iekārtas virsmas tiek pasargātas no netīrumiem un bojājumiem. Modelis aprīkots ar LED apgaismojumu un 3 jaudas režīmiem. 

Tvaika nosūcējs un cita sadzīves tehnika tavai virtuvei veikalā 1a.lv! 

Ienāc interneta veikalā 1a.lv un iegādājies kādu no šiem vai daudziem citiem tvaika nosūcēju modeļiem par vienmēr izdevīgām cenām! Apskati plašo 1a.lv virtuves sadzīves tehnikas piedāvājumu un iekārto ilgtspējīgu un mūsdienīgu virtuvi jau tagad! 

Materiāls tapis sadarbībā ar 1a.lv.