Ēdiena gatavošana ir brīnišķīga nodarbe, kas dabā var būt meditatīva
Noderīgi ikdienā
2023. gada 14. jūlijs, 06:42

Ēdiena gatavošana ir brīnišķīga nodarbe, kas dabā var būt meditatīva

Reklāmas projekts

Iedziļinoties gatavošanas procesā, var piedzīvot patiesu koncentrēšanās un klātbūtnes sajūtu. Savienojoties ar katru sastāvdaļu, cilvēks vairāk sāk apzināties konsistences, garšas un aromātus, kas saplūst, kopā veidojot gardu ēdienu.

Tāpat kā meditācija, tā arī kulinārija var būt domāšanas veids, kad pievēršat uzmanību pašreizējam brīdim. Var novērtēt sastāvdaļu krāsas un formas, griešanas un kapāšanas skaņas, smaržas, kas jūtamas virtuvē.

Turklāt ēdiena gatavošanai ir spēks apvienot cilvēkus un radīt paliekošas atmiņas. Maltītes gatavošana tuvajiem cilvēkiem var būt skaista rūpju un mīlestības izpausme bet maltīte, ko gatavojāt kopā ar draugiem vai ģimeni, var radīt ciešas saiknes sajūtu, un tas ir kas vairāk par pašu ēdienu.

Ēdiena gatavošanu šādā veidā var uzskatīt par lielisku praksi, kad pabarots tiek ne tikai organisms, bet arī dvēsele. Tas ļauj piebremzēt ikdienas skrējienu, pilnvērtīgi būt klāt un radīt kaut ko tādu, kas sniedz patiesu prieku un paliekošas atmiņas.

Aicinām uz neaizmirstamu piedzīvojumu – ēdienu meditāciju, ko vadīs izcilais šefpavārs Heinrihs Erhards. Tā ir unikāla iespēja, jo Heinrihs strādā vienā no prestižākajām Dubaijas viesnīcām “Atlantis The Royal” un Latvijā būs tikai neilgu laiku.

Pasākuma laikā būs īpaši padomāts par telpas noformējumu, trauku izvēli, un kopā ar ēdiena izsmalcinātību tas ievedīs jūs pilnīgi jaunā pasaulē, kas ilgi paliks atmiņā.

Kopā gatavosim trī ēdienus:

  • Uzkoda – tapiokas un jūras aļģu čipsis/karamelizēts ananass/kokosriekstu jogurts/laims.
  • Pamatēdiens – sālī cepta selerija/auzu piens/kafija/fermentētu sojas pupiņu pasta/zaļie āboli.
  • Deserts – keroba kūka.

Nekavējies un rezervē vietu jau tagad, jo pasākums notiks šaurā lokā 28. jūlijā plkst. 18.00. Lai rezervētu vietu, zvani +371 20101112 vai raksti h.Erhards@gmail.com.

Dalības maksa 111  EUR.