Sastāvdaļas
- Panakotai:
- Saldais krējums 200ml
- Piens 150ml
- Cukurs 50gr
- Želatīns 8gr
- Stipra kafija 50ml
- Karameļu putas:
- Saldais krējums 100ml
- Cukurus 25gr
- Karameļu sīrups 30ml
- Rīvēta šokolāde:
- Tumšā šokolāde 50gr
Pagatavošana
- Panakota: želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liek uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpina maisīt līdz sāk vārīties. Salej trauciņos pēc izvēles (espreso tasīte, glāze u.c.) un liek ledusskapī atdzesēties uz divām, trim stundām.
- Karameļu putas: saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kuļ līdz stingrām putām.
- Rīvēta šokolāde: šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.
- Pasniegšana: dekorē atdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi.
Citi šobrīd lasa

"Rīgas meži" parāda, kādus savvaļas zvērus "noķērušas" to novērošanas kameras. FOTO
"Rīgas meži" parāda, kādus savvaļas zvērus "noķērušas" to novērošanas kameras. FOTO

Rita Trence par Imantu Skrastiņu un savu populārāko dziesmu: "Nākamajā rītā es pamodos slavena"
Rita Trence par Imantu Skrastiņu un savu populārāko dziesmu: "Nākamajā rītā es pamodos slavena"

7. klases skolniece Aleksa tik briesmīgi notievēja, ka svēra tikai 39 kg un nevarēja pastaigāt
7. klases skolniece Aleksa tik briesmīgi notievēja, ka svēra tikai 39 kg un nevarēja pastaigāt