Skaistiem svētkiem Mātes dienas kūka
foto: Shutterstock
Garšīgi

Skaistiem svētkiem Mātes dienas kūka

"100 Labi Padomi"

Lai kurš kūku ceptu – mamma, gaidot ciemos bērnus, vai bērni, gatavojoties iepriecināt mammu –, kūkai jābūt viegli pagatavojamai, lai jauko dienu nesabojātu raizes par neizdevušos pārsteigumu.

Ja pie rokas nav citronu jogurta, var izmantot citu – bez piedevām vai grieķu. Citronu var aizstāt ar laimu vai apelsīnu.  

1 stunda 30 minūtes

16 gabali

Biskvītam:

  • 3 citroni
  • 250 g miltu
  • 250 g mīksta sviesta
  • 200 g cukura
  • 4 olas
  • 80 g citronu jogurta
  • 3 tējk. cepamā pulvera

Krēmam:

  • 200 g krēmsiera
  • 150 g mīksta sviesta
  • 150 g cukura
  • 2 tējk. citrona sulas

1. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm diametra cepamo formu ar noņemamu malu izoderē ar cepamo papīru.

2. Ber cukuru bļodā un uz smalkas rīves ierīvē tur visu trīs citronu miziņas. Ar pirkstiem centīgi saberz, līdz cukurs kļuvis valgs un aromātisks.

3. Liec klāt sviestu un puto, līdz masa kļuvusi viegla un gaisīga. Pa vienai piesit olas; turpini putot. Iejauc miltus un cepamo pulveri. Pievieno jogurtu un vienu ēdk. citronu sulas. Kārtīgi, bet viegli samaisi.

4. Mīklu lej formā un cep aptuveni 45 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu – iedur to kūkas biezākajā vietā. Izvilktam tam jābūt sausam. Gatavu biskvītu atdzesē.

5. Krēmam saputo sviestu ar cukuru līdz vieglai, gaisīgai masai. Pievieno krēmsieru, citrona sulu un turpini putot, līdz iegūts gaisīgs krēms.

6. Biskvītu sagriez divās vienādās ripās. Krēmu sadali uz pusēm – pusi iesmērē ripām pa vidu, ar otru pusi rotā kūkas virspusi. Kūkas rotājumam ļoti noderētu arī dzeltena marmelāde vai mazas dzeltenas konfektītes un ēdamo atraitnīšu ziediņi.