foto: unsplash.com
Kā uzglabāt banānus, lai tie nekļūtu melni: 7 iedarbīgi triki, kurus vērts izmēģināt
Kā saglabāt banānus svaigus ilgāku laiku?
Noderīgi ikdienā
2023. gada 1. maijs, 19:17

Kā uzglabāt banānus, lai tie nekļūtu melni: 7 iedarbīgi triki, kurus vērts izmēģināt

Jauns.lv

Daudziem ir pazīstama ātri samelnējušu banānu problēma. Lai iecienītais auglis būtu derīgs lietošanai pēc iespējas ilgāk, ir vairāki iedarbīgi un vienkārši triki, kurus vērts izmēģināt.

Glabājiet banānus atsevišķi no citiem augļiem

Daudzi augļi un dārzeņi izdala etilēnu - kaitīgu gāzi, kas veicina ātru blakus esošo produktu sadalīšanos. Un banāni ir īpaši jutīgi pret etilēnu. Tāpēc labāk tos turēt pa gabalu no pārējiem augu valsts produktiem, raksta "Marie Claire".

Pakariniet tos!

Mūsdienās tiešsaistes veikalu plašumos var atrast speciālu banānu pakaramo. Labāk iegādāties tādu un glabāt banānus uz tā, tā tie paliks dzelteni ilgāk.

Ielieciet banānus ledusskapī

Zema temperatūra palēnina ķīmiskās nogatavošanās procesu. Tāpēc gatavus banānus labāk turēt ledusskapī. Tiesa, arī tur to miziņa diezgan ātri kļūs brūna, tomēr iekšpusē tie saglabās patīkamu garšu un tvirtu faktūru.

Aptiniet ar polietilēna plēvi

Banāni arī paši izdala etilēnu, kas kaitē viņiem pašiem, paātrinot nogatavošanos. Lai palēninātu gāzes veidošanos, uztura speciālisti banānu kātiņus iesaka aptīt ar pārtikas plēvi.

Apslakiet banānus ar citrona sulu...

Ja jums jāsaglabā jau attīrītu banānu svaigums, apslakiet tos ar citrona vai laima sulu. Zināms, ka citrusaugļi palēnina oksidēšanās procesus, tieši tāpēc banāni saglabās savu garšu un faktūru ilgāk.

Vai iemērciet tos etiķī!

Etiķis - alternatīva citrusaugļu sulai. Pirms tajā iemērc nomizotus banānus, to var atšķaidīt ar ūdeni. Savukārt pirms lietošanas augļi būs rūpīgi jānoskalo.

Sasaldējiet

Pat ja pielietotu visus iepriekšminētos trikus, svaigi banāni tik un tā nevarēs saglabāt pirmatnējo izskatu ilgāk par nedēļu. Ja ar to jums nepietiek - labāk tos sasaldēt. Saldētavā banānu derīguma termiņš palielināsies līdz mēnesim. Tas ir īpaši aktuāli, ja auglis jums ir vajadzīgs cepšanai un desertiem.