Raimonds Zommers: kā izmantot olas dažādās Lieldienu svētku receptēs
Garšīgi

Raimonds Zommers: kā izmantot olas dažādās Lieldienu svētku receptēs

Reklāmas projekts

Iestājoties pavasarim, jau šonedēļ tiks aizvadīti vieni no tradīcijām bagātākajiem svētkiem – Lieldienas. Šajos svētkos kopīgi ar saviem tuvajiem piedalāmies dažādās svētku aktivitātēs, iepazīstamies ar senlatviešu ticējumiem, kā arī sagatavojam svētku galdu un izbaudām laiku kopā. Lai sniegtu radošas idejas, kā bagātināt Lieldienas ar jaunām garšām, “Maxima” garšu vēstnesis Raimonds Zommers dalās ar trīs viegli pagatavojamām Lieldienu uzkodu, pamatēdiena un deserta receptēm līdz 20 EUR vērtībā, ar kurām iepriecināt sevi un savus mīļos.

“Lieldienas ir īpaši svētki, ko iemīļojuši gan bērni, gan pieaugušie. Šis ir laiks, kad varam iepriecināt sevi ar radošām nodarbēm, kā, piemēram olu krāsošanu, kā arī iepriecināt pašus mazākos, iejūtoties Lieldienu zaķa lomā. Lai arī kā izvēlamies pavadīt šo dienu, viens no Lieldienu simboliem ir olas, kuras var pagatavot un baudīt dažādos veidos. Kopā ar “Maxima” garšu vēstnesi Raimondu Zommeru esam sagatavojuši 3 recepšu idejas, kā izmantot un pagatavot olas tā, lai iepriecinātu garšu kārpiņas gan pamatēdienu cienītājiem, gan saldā ēdiena mīļotājiem,” stāsta “Maxima Latvija” korporatīvo komunikāciju projektu vadītāja Laura Bagātā.

Ēdienu gatavošanas blogerei Justīnei Martinsonei, kura TikTok un Instagram vidē zināma kā @jushkapadrushka, bija iespēja pirmajai izmēģināt “Maxima Latvija” garšu vēstneša Raimonda Zommera Lieldienu receptes. Ielūkojies un tver iedvesmu no Justīnes Martinsones, kā pagatavot gaļas bumbiņas tomātu mērcē pildītas ar paipalu olām.

Mazsālīts lasis ar bietēs marinētām vistas olām (iespējams izmantot arī paipalu olas)

Sastāvdaļas 4 personām:

Ap 200 g mazsālīts lasis (Atlantijas laša fileja a/k OCEAN 170 g, 4,99 EUR)
4 vistas vai paipalu olas (Baltas vistu olas, 1 iepak./10 gab., M izmērs, 1,39 EUR (ar Paldies karti))
1 gab. vārīta biete (Bietes vārītas 500 g, 0,97 EUR)
120 g ābolu etiķis (Ābolu etiķis VEDA 700 ml, 0,95 EUR)
120 g biešu sula
40 g cukurs (Cukurs EXTRA LINE, 1 kg, papīrā, 1,25 EUR)
1 anīsa zvaigzne
80 g jūraszāļu salāti (Jūras zāles salāti WAKAME ar sezamu 250 g, 6,19 EUR)
80 g krēmsiers (Krēmsiers BALTAIS KLASISKAIS 150 g, 1,99 EUR)
10 g mārrutki (Mārrutki rīvēti EXTRA LINE 160 g, 0,69 EUR)

Kopā*: 18,42 EUR

Pagatavošanas gaita:

  1. Vārītu bieti sagriež kubiņos.
  2. Ābolu etiķi, biešu sulu, cukuru un anīsu ieliek katliņā un uzkarsē kamēr izkusis cukurs.
  3. Novāra vistas olas vai paipalu olas (5 minūtes) un noloba.
  4. Sagatavotajā marinādē liek bietes un olas, atstāj uz 2h marinēties.
  5. Lasi sagriež kubiņos, mārrutkus sajauc ar krēmsieru.
  6. Bietes un olas nosusina no marinādes.
  7. Visu kārto skaisti šķivjos un dekorē ar jūraszāļu salātiem .

Gaļas bumbiņas tomātu mērcē pildītas ar paipalu olām

Pasniedz kopā ar pastu un zaļajiem lociņiem

Sastāvdaļas 4 personām:

Gaļas bumbiņām

12 gb paipalu olas (Paipalu olas QUAIL 12 gab., 1,89 EUR)
ap 0,5 kg maltā gaļa (Cūkgaļas maltā gaļa WELL DONE 450 g, 2,69 EUR)
1 gab. vistu olas (Baltas vistu olas, 1 iepak./10 gab., M izmērs, 1,39 EUR (ar Paldies karti))
½ tējk. melnie pipari (Malti melnie pipari TWINS 15 g, 0,29 EUR)
1 tējk. ķiploku pulveris (Ķiploku granulas WELL DONE 60 g, 1,25 EUR)
1 tējk. sīpolu pulveris (Sīpolu granulas TASTY HOME 40 g, 0,65 EUR)
1/3 tējk. sāls (Sāls ar jodu O'SOLE smalkais 1 kg, 0,49 EUR)

Tomātu mērcei

0,4 kg sagriezti tomāti savā sulā (Konservēti tomāti savā sulā MEGA DI CATO, 400 g, 0,69 EUR (ar Paldies karti))
1 vidēja lieluma sīpols (0,13 EUR)
2 ķiploku daiviņas (0,18 EUR)
ap 0,030 kg baziliks (Baziliks WELL DONE 20 g, 0,99 EUR)
½ tējk. sāls (Sāls ar jodu O'SOLE smalkais 1 kg, 0,49 EUR)
1 ēdamk. cukurs (Cukurs EXTRA LINE, 1 kg, papīrā, 1,25 EUR)

Kopā*: 12,38 EUR

Pagatavošanas gaita:

  1. Paipalu olas novāra 3 minūtes, atdzesē ledus aukstā ūdenī un noloba.
  2. Maltajai gaļai pievieno garšvielas (melnos piparus, sāli, ķiploku un sīpolu pulveri).
  3. Malto gaļu un olu savieno viendabīgā masā: no gaļas izveido bumbiņu un katrai pa vidu ir paipalu ola.
  4. Maltās gaļas un paipalu olas bumbiņas liek iepriekš uzkarsetā krāsnī 205 grādos uz 12-15 minūtēm.
  5. Lai pagatavotu tomātu mērci – smalkos gabaliņos sagriež sīpolu, ķiploku un pievieno uzkarsētā katliņā kopā ar eļļu.
  6. Sautē kamēr sīpoli un ķiploki paliek mīksti, tad pievieno tomātus savā sulā un garšvielas, vāra 10-15 minūtes. 
  7. Mērcē liek gatavās gaļas bumbiņas un pasniedz ar svaigi vārītu pastu, dekorē ar sagrieztiem lociņiem.

Šokolādes krēms brulē

Sastāvdaļas 4 personām:

6 gab. olas (Baltas vistu olas, 1 iepak./10 gab., M izmērs, 1,39 EUR (ar Paldies karti))
70 g cukurs (Cukurs EXTRA LINE, 1 kg, papīrā, 1,25 EUR)
480 g saldais krējums (Saldais krējums EXPORTA, 500 ml, 35%, 2,59 EUR (ar Paldies karti))
20 g kakao (Kakao VAN 75 g, 0,99 EUR)
25 g cukurs augšējai karamelei
ogas pasniegšanai (pēc vēlmes)

Kopā*: 6,22 EUR

Pagatavošanas gaita:

  1. Katliņā ielej saldo krējumu, cukuru un kakao un uzsilda.
  2. Masai, lēnām maisot, pievieno klāt olu dzeltenumus.
  3. Iegūto masu lej karstumizturīgās formiņās, liek cepeškrāsnī un ūdens peldē cep 140 grādos 20-30 minūtes.
  4. Atdzesē, pārber ar cukuru plānā kārtiņā un karamelizē ar liesmas lampu.

*Izmaksas rēķinātas uz 04.04.2023, iegādājoties produktus “Maxima” veikalos.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Maxima"