foto: Freepik.com
Vannas istabas remonts – ērtāk kopā ar "SAKRET"
Noderīgi ikdienā
2023. gada 28. marts, 17:22

Vannas istabas remonts – ērtāk kopā ar "SAKRET"

Reklāmas projekts

Kaut arī vannas istaba parasti ir viena no vismazākajām mājokļa telpām, remonta veikšana tajā nebūt nav vienkārša. Tā kā telpa jāpadara droša pret mitrumu un vienlaikus mūsdienīga un estētiski pievilcīga, noderēs ērti lietojami un kvalitatīvi remonta materiāli plašā izvēlē. Lasi tālāk un uzzini, kādi produkti var noderēt, remontējot vannas istabas grīdu!

SAKRET priekšrocības remontdarbos

Dažādos remonta etapos nepieciešami dažādi remonta materiāli. To klāsts veikalos ir plašs, taču ne vienmēr ir skaidrs, vai dažādu ražotāju produkti savā starpā būs saderīgi un vai tos var izmantot kopā.

SAKRET produktu klāsts ir tik plašs, ka atradīsi visu, kas nepieciešams, piemēram, vannas istabas grīdas remontam. Tā kā visi piederumi un materiāli ir no viena ražotāja, nebūs jāuztraucas par to savietojamību. Tie izstrādāti tā, lai remonta veikšana būtu maksimāli efektīva un darbu rezulāts – kvalitatīvs.

Vannas istabas grīdas remonts – etapi

foto: Freepik.com

Lai darbi un nepieciešamo materiālu iegāde veiktos raiti, svarīgi ievērot pareizu darbu secību. Ja uzmanības centrā ir vannas istabas grīda, galvenie darbu posmi būs šādi:

  • Vecā grīdas seguma noņemšana un grīdas izlīdzināšana;
  • Hidroizolācijas slāņa izveidošana;
  • Iecerētā grīdas seguma, piemēram, flīžu, ieklāšana.

Ikvienā no šiem posmiem būs nepieciešami konkrēti materiāli un piederumi. No izmantoto materiālu kvalitātes un pareizas lietošanas būs atkarīgs darba rezultāts.

Hidroizolācija – kā to izveidot

Visbiežāk vannas istabu grīdas segumam tiek izvēlētas flīzes, taču to šuves tomēr nav uzskatāmas par pilnībā ūdensnecaurlaidīgām, tādēļ vēl pirms flīžu līmēšanas svarīgi izveidot drošu hidroizolācijas slāni.

Vispirms attīrīta un izlīdzināta grīda jāgruntē. Tad salaiduma šuvēs jāiestrādā hidroizolācijas lenta (to izmanto arī grīdas deformācijas šuvēs). Stūros izmanto stūru elementus, savukārt ūdens novades trapiem un ap caurulēm izmanto speciālas manšetes. Kad grīda šādi sagatavota, var ķerties pie hidroizolācijas mastikas slāņa uzklāšanas. Mastiku klāj divos slāņos – kad pirmais nožuvis, pretējā virzienā klāj otro. Ja plānota siltā grīda, jāizvēlas hidroizolācijas līdzeklis, kas piemērots tās ierīkošanai.

Kad hidroizolācijas slānis kārtīgi sacietējis, var ķerties pie nākamā darbu posma. Optimāls konkrētā produkta sacietēšanas laiks tiek norādīts uz tā iepakojuma To ietekmē arī tādi faktori kā slāņa biezums, mitruma līmenis telpā un temperatūra.

Flīžu līmēšana un viss, kas tai nepieciešams

foto: Freepik.com

Tāpat kā pirms hidroziolācijas, arī pirms flīžu līmes uzklāšanas noderēs grunts, taču šajā gadījumā tā var būt universālā SAKRET grunts. Grunts nodrošinās labāku materiālu saķeri.

Ja jāizvēlas flīžu līme, jāņem vērā divi faktori: 

  • izmantojamo flīžu materiāls, kā arī līmes saderība ar, piemēram, apsildāmajām grīdām, ja tāda vēlies ierīkot.
  • to piemērotība izmantošanai mitrās telpās. 

Lai saprastu, kura SAKRET flīžu līme būs piemērotākā, vari izmantot īpašu flīžu līmes salīdzinātāju, kas ļaus neapjukt plašajā produktu klāstā un izvēlēties piemērotāko. Galvenie parametri, kas jāņem vērā, ir:

  • saķere jeb adhēzija: C1 klases līmes derēs mazākām flīzēm, lielākām vajadzēs C2 klases flīžu līmi;
  • elastīgums – S1 klase ir elastīga, savukārt S2 ļoti elastīga līme;
  • cietēšanas laiks – F klase atbilst ātri cietējošām līmēm, savukārt E klase norāda, ka līmei ir pagarināts izstrādes laiks.

Līmējot flīzes, jāņem vērā līmes sacietēšanas ātrums – ieteicams vienā paņēmienā klāt vien nelielu laukumu, īpaši tad, ja izmanto ātri cietējošās līmes. Tad iesaka ar līmi noklāt vien tik lielu laukumu, ko var noklāt ar flīzēm 10 minūšu laikā.

Kur iegādāties SAKRET produktus?

Jas plāno remontēt vannas istabas grīdu vai kādu citu telpu savā mājoklī, darbam nepieciešamos SAKRET materiālus atradīsi labākajos būvmateriālu veikalos. Ražotāja pārdomātā sistēma ļauj izvēlēties ikvienam darbu veidam nepieciešamos materiālus, un tie būs savstarpēji saderīgi. Produktu klāstā atradīsi visu, kas nepieciešams vannas istabas grīdas remontam: no gruntīm un hidroizolācijas materiāliem līdz flīžu līmēm dažādām virsmām.

Savukārt Buvserviss.lv speciālisti ieteiks piemērotāko risinājumu un konsultēs par produktu izvēli, lai darbi ritētu raiti un rezultāts priecētu ar kvalitāti.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Buvserviss.lv