foto: Publicitātes foto
Sniega pūtēji – ziemas darbarīks tiem, kas vērtē savu laiku
Noderīgi ikdienā
2022. gada 2. decembris, 06:46

Sniega pūtēji – ziemas darbarīks tiem, kas vērtē savu laiku

Reklāmas projekts

Sniega pūtēji jau sen vairs nav luksusa prece, tā ir 21. gadsimta nepieciešamība visiem, kas vērtē savu laiku un veselību. Kurš gan nav piedzīvojis brīdi, kad tikko notīrītais piebraucamais ceļš, mājas pagalms vai ielas mala jau atkal ir sniega pārpilna – vienas nakts laikā sniega kārta var pieaugt no pāris centimetriem līdz pus metram. Kādi sniega pūtēji ir pieprasīti Latvijā, kādas ir to svarīgākās īpašības un kāpēc Husqvarna ir labākā izvēle – par to visu lasiet šī raksta turpinājumā!

Kāds sniega pūtējs Latvijā ir pieprasītākais?

Latvijā un arī pasaulē joprojām visiecienītākie ir benzīna sniega pūtēji, to dzinēju jauda svārstās no trim līdz deviņiem zirgspēkiem, attiecīgi – gan nelielām saimniecībām, gan lieliem uzņēmumiem piemērota jauda.

Izvēle jāsāk ar savu vajadzību noskaidrošanu

Izvēloties piemērotāko pūtēju jāsāk ar savu vajadzību apzināšanu. Nelielai vai lielai saimniecībai nepieciešamības atšķirsies, līdz ar to, arī cena. Izvēli ietekmēs:

  • teritorijas lielums – te būs svarīga gan jauda, gan darbības platums, gan piedziņas veids – stumjams vai pašgājējs. Benzīna modeļos liela nozīme ir arī degvielas tvertnes tilpumam ­– jo lielāks tilpums, jo ilgāka darbība vienā reizē;
  • seguma veids, uz kura tīrītājam būs visvairāk darba;
  • apstrādājamā sniega daudzums, kas ir mainīgs lielums, tomēr var vadīties pēc iepriekšējās ziemās pieredzētā daudzuma un veida.

Svarīgākās sniega pūtēja īpašības – pievērsiet uzmanību

Visiem pūtējiem – lieliem vai maziem, piemīt daži svarīgi parametri, kuri būtiski uzlabo darba kvalitāti un atvieglo darbu. Pievērsiet uzmanību, vai izvēlētajam sniega pūtējam ir:

  • divpakāpju šneka – lāpstriteņa sistēma. Šī sistēma darbojas arī ar stipri pieblietētu sniegu, samaļot to pulverī un novadot vajadzīgajā virzienā;
  • stabila manevrētspēja. Ja darbs notiek uz pieblietēta sniega vai ledus, ļoti palīdzoši ir riepu protektori, kas palīdz izvairīties no ierīces slīdēšanas;
  • stūres pastiprinātājs. Tas atvieglo manevrētspēju un mašīnas vadīšanu padara daudz vieglāku;
  • regulējams roktura augstums. Ļoti svarīga funkcija gadījumā, ja ar pūtēju strādā dažādi cilvēki!
  • elektriskais starteris. Piemēram, Husqvarna sniega pūtēji aprīkoti ar Smart Start iedarbināšanas funkciju, kas palīdzēt iedarbināt ierīci arī stiprā salā;
  • darba zonu apgaismojošs lukturis. Sniega tīrīšanas darbs mēdz notikt nepietiekamas redzamības apstākļos, piemēram, agri no rīta vai vēlu vakarā.

Patīkamas un lietderīgas ekstras

Mūsdienās ir svarīgi ne tikai tas, cik efektīvs sniega pūtējs būs darbībā, bet arī, cik ērts un patīkams tas būs lietošanā. Husqvarna modeļiem apsildāmie rokturi ir ļoti pieprasīta funkcija, jo, kā izrādās, šī ērtība darbu padara daudz patīkamāku. Papildu ērtībai pieejams arī:

  • mitrumizturīgs pārsegs pūtēja glabāšanai nesezonā;
  • sniega ķēdes, kas nodrošinās vēl labāku saķeri tīrīšanas laikā.

Husqvarna sniega pūtēji – izcils sabiedrotais aukstai ziemai

Sniega pūšanai nepieciešama jauda, izturība un spēks - lai darbs tiktu paveikts ātri, efektīvi un ar mazāku piepūli, modelim ir jābūt augstas kvalitātes. Husqvarna sniega pūtēji savu vērtību ir pierādījuši daudzu gadu garumā, tāpēc tie ir iecienīti visā pasaulē. Vērtīgs bonuss, iegādājoties tieši šī uzņēmuma modeļus, ir Husqvarna autorizētās tirdzniecības vietas, kurās konsultēties par ierīču darbību un par ieziemošanu vai sagatavošanu sezonai, saņemt garantijas vai pēc garantijas servisu. Ja pašam nav iespēju veikt pūtēja sagatavošanu darba sezonai, arī to var pieteikt oficiālajā servisā. Uzņēmuma mājaslapā var izvēlēties no vairāk kā desmit modeļiem par cenu sākot no Eur 979. Lai sniegs iepriecina un darbi sokas!

Tēmas