3 receptes, kā apēst pārpalikušās Lieldienu olas
foto: Shutterstock
Garšīgi

3 receptes, kā apēst pārpalikušās Lieldienu olas

Jauns.lv

Kad pēc Lieldienu olu kaujām lobītas olas vairs negribas redzēt ne acu galā, sertificēta uztura speciāliste Veselības centru apvienībā Anita Baumane iesaka receptes, kas palīdzēs tās gardi notiesāt.

Krēmzirņi ar olām

Nepieciešams

  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/4 tējkarotes piparu
  • 1 glāze 10% saldā krējuma vai pilnpiena
  • bundžiņa konservētu zirnīšu
  • 3 cieti vārītas olas

Pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, sāli, piparus un, nepārtraukti maisot, vāra divas minūtes. Pakāpeniski pievieno krējumu vai pienu, maisa līdz masa kļuvusi viegli krēmīga, bez kunkuļiem. Tad tajā iemaisa sasmalcinātas olas un zirņus. Labi garšo uz grauzdiņiem vai ar zivju ēdieniem. 

Gardās olu pusītes

Nomizotas olas pārgriež uz pusēm, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārslaka ar olīveļļu. Tad apkaisa ar svaigiem garšaugiem (lociņiem, dillēm u.c. pēc izvēles). Pāri liek marinētus Šalotes sīpolus.

Lai sagatavotu marinētus sīpolus nepieciešamas vien 10 minūtes: sīpolus smalki sagriež un liek nelielā katliņā. Uzlej galda etiķi, pievieno cukuru, sāli, piparus, lauru lapas. Katliņa saturu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un noliek atdzist. Gatavs!

Lieldienu aukstā zupa

Nepieciešams

  • 1 burciņa marinētu galda biešu
  • 2 gurķi
  • 2 vārītas olas
  • 600 ml kefīra
  • buntīte pētersīļu, diļļu un sīpolloku

Olas un gurķus sagriež kubiņos, smalki sakapā lokus, pētersīļus, dilles. Traukā liek bietes ar visu sulu, gurķus, olas, pa virsu uzlej kefīru. Visu kārtīgi samaisa. Pārber zaļumus. Pasniedz atdzesētu.