Garšīgi
2021. gada 19. novembris, 14:29

Ko celt pusdienu galdā Latvijas svētku nedēļas nogalē? Iesaka šefpavārs Raimonds Zommers

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Ikvienā mājsaimniecībā esam ieskandinājuši gada patriotiskākos svētkos un iedeguši svecīti par godu mūsu Latvijai. Lai turpinātu baudīt Latvijas svētku nedēļu un pavadītu laiku kopīgi ar saviem mīļajiem, “Maxima” vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers dalās ātri pagatavojamā un veselīgā pusdienu idejā – cepts ziedkāposts ar cūkgaļas fileju, kārtaino mīklu un kefīra mērci.

“Esam svinīgi aizvadījuši Latvijas neatkarības 103. dzimšanas dienu – galdā ceļot gan tradicionālos ēdienus, gan arī pavisam jaunas ēdienu garšas un kombinācijas. Ierasti maltītes gatavošana ir lielisks veids, kā pavadīt laiku kopā, tāpēc turpinot valsts svētku nedēļu, aicinu pagatavot kopīgi pusdienas, kuru sastāvā ir latvietim tik iemīļotās sastāvdaļas – gan gaļa, gan vitamīniem bagātais ziedkāposts, gan mutē kraukšķošā kārtainā mīkla un viegli atspirdzinošais kefīrs, ” stāsta “Maxima Latvija” vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

Sastāvdaļas 4 personām:

1 paciņa kārtainās mīklas
1 gab. cūkgaļas filejas
Olīveļļa cepšanai
Šašlika garšvielas
Milti
1 ola
Spināti
1 ziedkāposts
Melnie pipari
Sāls
1 ēd.k. zaļā pesto
1 ēd.k. sarkanā pesto
0,5 kg kefīrs (2%)

Pagatavošana:

1.    Uzkarsētā pannā lej olīveļļu un cep ar šašlika garšvielām apbērtu cūkgaļas fileju no abām pusēm līdz ir zeltaini brūna

2.    Paralēli izrullē 1/3 no kārtainās mīklas un kārto spinātus uz mīklas malas, un uzliek pa virsu izcepto cūkgaļas fileju.

3.    Bļodiņā sakuļ olu un iesmērē pretējo mīklas malu, mīklu sarullē un vēlreiz uzklāj sakulto olu.

4.    Mīklā iedur nelielus caurumiņus ar dakšu un liek cepties 200° C līdz 20 min.

5.    Paralēli sagriež ziedkāpostu šķēlēs un liek cepties uz pannas, pa virsu uzklāj olīveļļu, uzber melnos piparus un cep no abām pusēm zeltaini brūnus.

6.    Lai pagatavotu mērci, ēdamkaroti pesto ieliek bļodiņā, pievieno kefīru, nedaudz sāls un visu apmaisa.

7.    Kefīra mērci uzlej uz šķīvja, pa virsu liek izcepto ziedkāpostu un pievieno nedaudz sarkanā pesto un gabaliņos sagrieztu cūkgaļas fileju kārtainajā mīklā, dekorē ar spināta lapiņām.

Raksts tapis sadarbībā ar "Maxima"