Garšīgi

Valsts svētku galdā - ātri pagatavojama kūka

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Šodien ikviens iedzīvotājs svin Latvijas dzimšanas dienu un sanāk ar saviem tuvajiem pie kopīga svētku galda, lai pavadītu mirkli domās par Latviju. Šogad valsts svētkos “Maxima” vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers dalās ātri pagatavojamā deserta idejā – “Selgas” cepumu kūka ar dažādām ogām, kurā apvienotas gan saldas garšas, gan svaigo ogu atspirdzinājums.

“Kad dzirdam vārdu “novembris”, ikkatram tas asociējas ar ko savu, lielākoties ar ko ļoti īpašu. Kādam tas ir laiks, kurā nepacietīgi gaidām, kā pirmās sniegpārslas izrotās apkārtni, citam – gada patriotiskākais mēnesis, kurā laiku veltām savām ģimenēm. Svinot Latvijas neatkarību, šogad aicinu svinēt svētkus tuvāko lokā un, lai vairotu kopā būšanas sajūtu, aicinu pagatavot gardu svētku mielastu – dažādu ogu desertu ar “Selgas” cepumiem,” stāsta “Maxima Latvija” vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

Sastāvdaļas 4 personām

  • 1 paciņa klasiskie “Selgas” cepumi
  • 500 ml 35% “Rasa” saldais krējums
  • 200 g sviests
  • 2 ēdamkarotes Grieķu jogurts “Baltais”
  • Karamelizēts iebiezinātais piens
  • 1 paciņa želatīns
  • Cukurs
  • Glāze ūdens
  • Dažāda veida svaigās ogas
  • Bezē cepumi dekorēšanai
  • Kokosriekstu skaidiņas
  • Cepumi pēc izvēles

Pagatavošanas gaita:

Cepumus ievieto blenderī un sablenderē līdz viendabīgai, drupainai masai, pievieno 100 g izkausēta sviesta un samaisa.

Cepumu masu viendabīgi izklāj pannas pamatnē un cep krāsnī 210° C līdz 10 min.

Želatīnu ieber bļodā, pievieno glāzi ūdens, visu apmaisa, briedina 15 min, savukārt pēc tam katliņā uzvāra ūdeni, un izšķīdina želatīna masu.

Paralēli sakuļ stingrās putās saldo krējumu, kā arī svaigās ogas ieber atsevišķā trauciņā, pievienojot nedaudz cukura un 2 ēdamkarotes grieķu jogurta, visu apmaisa.

Kad želatīns izšķīdis, pievieno svaigo ogu masu, un visu apmaisa, pēc tam pievieno saldā krējuma masu, un apmaisa.

Uz cepumu pamatnes uzklāj sagatavoto saldā krējuma un ogu masu, atdzesē ledusskapī līdz kūka saželējusi.

Kūkas maliņu dekorē ar kokosriekstu skaidiņām, svaigām mellenēm, bezē cepumiem, karamelizētu iebiezināto pienu un cepumiem.