2021. gada 5. novembris, 15:54

“Maxima” ar vietējiem ražotājiem ieskandina gada patriotiskāko mēnesi

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Novembris ir Latvijas jubilejas mēnesis, kura laikā īpaši godinām mūsu vērtības un baudām arī tradicionālās garšas. Tuvojoties valsts svētkiem, “Maxima Latvija” kopā ar ceptuvi “Lāči” ielūkojās latviešu iecienītās garšas – rudzu maizes, tapšanas procesā.

Ieskats “Lāči” ceptuvē un maizes tapšanas procesā

“Lāči” ceptuve tika dibināta 1993. gadā, un tās pirmsākumi ir sākušies tieši ar rudzu maizi jeb rupjmaizi, ko latvieši ir cepuši gadu simtiem savās lauku saimniecībās un patērējuši ikdienā kā ļoti svarīgu uztura sastāvdaļu.

Rudzu maizes smarža ir katra latvieša gēnos, tāpēc mēs katros svētkos ejam ciemos un sveicam viens otru ar īstenu rudzu maizi. Rudzu maize joprojām ir iecienīts produkts arī mūsdienās, pateicoties savām unikālajām garšas un smaržas īpašībām. Šāda maize ir bagāta gan ar dažādiem vitamīniem, jo tā ir ilgstoši raudzēta, gan dažādām skābēm, un ir ļoti būtisks enerģijas un spēka avots ikdienai.

Kas ir tas, kas rudzu maizei dod unikālo garšu? Lai rudzu maize būtu aromātiska un garšīga, “Lāči” gatavo plaucējumu, lai rastos dabīgi cukuri, kas vēlāk baros maizes raugus, lai maizīte labi rūgtu. Tas nodrošinās garšu, smaržu un maizes ilgu uzglabāšanās spēju.

Lai sajustu īstu maizes garšu, nav jādodas tālu, jo “Maxima” veikalos ir pieejami 17 dažādi ceptuves “Lāči” maizes veidi – dažādas augļu maizes, rupjmaizes (ar vai bez piedevām), saldskābmaizes, kā arī baltmaize un tostermaize. Turklāt “Maxima” veikalos ir pieejami citi “Lāču” ražotie produkti – dažādi cepumi, kēksi, kūkas un nu jau arī Ziemassvētku sortiments – vairāki piparkūku veidi – gan ar medu un marcipānu, gan rudzu piparkūkas, gan piparkūku namiņi un citi ziemas saulgriežu gardumi.  

Šobrīd “Maxima” veikalos norisinās sortimenta kampaņa “Dubultsvētki”, kuras laikā ikviens veikala pircējs ir aicināts svinēt svētkus, izvēloties tieši pašmāju produktus par īpaši izdevīgu cenu. Tāpat vēljoprojām “Maxima” veikalos aktīvi noris kampaņa “Sirsnīga izvēle”, kuras laikā ilgtermiņā iespējams iegātāties gan vietējo, gan pasaules zīmolu produktus par īpaši izdevīgām cenām – ar “Paldies” karti pieejamas atlaides līdz pat 58 %. Pašreiz “Lāču” Mājas saldskābmaizi un Mājas rudzu maizi var iegādāties par īpašu cenu – 1,69 EUR (iepriekš 2,39 EUR). Ar pilno produktu klāstu iespējams iepazīties www.maxima.lv/sirsniga-izvele. 

Izvēlies produktus par draudzīgām cenām un baudi tos, lai sagādātu sev un saviem tuvajiem mirkli prieka!