Divi rudens dārzeņu ievārījumi - ar burkāniem, ķirbjiem, tomātiem, medu
foto: Shutterstock
Garšīgi

Divi rudens dārzeņu ievārījumi - ar burkāniem, ķirbjiem, tomātiem, medu

"100 Labi Padomi"

Burkānu un medus ievārījums būs brīnišķīga piedeva saldējumam un sieram, savukārt pikantais ķirbju un tomātu ievārījums labi garšo uz grauzdētas ķiplokmaizes, pie grilētas vai aukstas gaļas ēdieniem.

Burkānu un medus ievārījums

Brīnišķīga piedeva saldējumam un sieram.

500 g burkānu
500 g medus
2 bumbieri
2 citronu sula
2 paciņas vaniļas cukura
1 tējk. malta kanēļa

1. Notīrītus burkānus sarīvē skaidiņās un ieber katlā. Pievieno citronu sulu, medu, vaniļas cukuru un kanēli, visu samaisi, uzvāri un, ik pa laikam apmaisot, turpini vārīt aptuveni 40 minūtes.

2. Bumbierus nomizo, sagriez 4 daļās, izgriez serdi, mīkstumu sagriez plānās šķēlītēs.

3. Ievārījumu vēlreiz uzvāri, pievieno bumbierus un visu vāri vēl 20 minūtes.

4. Karstu pildi burciņās un aizvāko.

foto: Shutterstock

Pikantais ķirbju un tomātu ievārījums

Ļoti labi garšo uz grauzdētas ķiplokmaizes, pie grilētas vai aukstas gaļas ēdieniem.

500 g marinētu ķirbju (var izmantot arī iepriekšējā gadā marinētos)
300 g tomātu
250 g cukura
30 g rozīņu
1 liels sīpols
1 liela ķiploka daiviņa
1 svaiga ingvera gabaliņš (5 cm)
3 smaržīgie pipari
3 melnie piparu graudiņi
1 ēdk. sāls

1. Tomātus sagriez gabaliņos un ber katlā.

2. Sīpolu, ķiploku un ingveru nomizo, smalki sakapā un pievieno tomātiem. Pieber sāli un piparus, visu uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 20 minūtes.

3. Izberz caur sietu un ielej atpakaļ katlā. Pievieno rozīnes.

4. Ķirbjiem nolej marinādi, gabaliņus ieber katlā pie tomātiem un pievieno cukuru. Uzvāri un uz mazas uguns turpini vārīt vēl 40 minūtes.

5. Karstu pildi burkās un aizvāko.