foto: Publicitātes
Sagatavojies nedēļas nogalei ar gardām un veselīgām uzkodām
Madara Meiere.
Garšīgi
2021. gada 1. novembris, 10:39

Sagatavojies nedēļas nogalei ar gardām un veselīgām uzkodām

Jauns.lv

Nedēļas nogales ierasti ir viens no gaidītākajiem brīžiem. Vieni priecājas, jo varēs ievilkt elpu un veltīt laiku atpūtai, citi – lai pieliktu roku pie dažādiem mājas darbiem. Lai arī kā izvēlamies pavadīt savu brīvo laiku – dienas nav iedomājamas bez dažādām uzkodām. Taču kādas veselīgas uzkodas sarūpēt sev pašam rudenīgākajā laikā, ieteikumos dalās sertificēta uztura un fitnesa trenere Madara Meiere.

“Kad izdzirdam vārdu “uzkodas”, nereti pirmais, kas nāk prātā ir čipsi, taču uzkodas var būt veselīgas, gardas un ļoti ātri pagatavojamas. Šajā mājsēdes laikā nākas saskarties ar diviem scenārijiem – vai nu našķēšanās un vēlme pēc uzkodām palielinās, visbiežāk ar ne tiem veselīgākajiem variantiem, vai tieši otrādi – nekādu našķēšanos negribas, jo satikt nevienu tā pat nedrīkst. Taču neatkarīgi no situācijas iesaku nedēļas nogalē baudīt kādu veselīgu uzkodu, piemēram, burkāniem ar humusu vai ābolus ar zemesriekstu sviestu, kā arī lai uzlabotu brīvdienu noskaņojumu palīdzēs gan mājas uzkopšana, sevis palutināšana, mūzikas ieslēgšana, labas grāmatas vai filmas skatīšanās, baudot ar veselīgām uzkodām. Šajā laikā ir svarīgi neaizmirst prieku, tāpēc iesaku uzaicināt ģimeni uz randiņu viesistabā vai vienatnē izbaudīt foršu piektdienas vai jebkuras citas dienas vakaru,” stāsta Madara Meiere. 

Nēdēļas nogales veselīgo uzkodu “starta pakas” pagatavošana:

HUMUSS

  • 2 bundžiņas sarkanās pupiņas (piem. HEINZ konservētās pupiņas);
  • 5 ēdamkarotes olīveļļa (piem.POMACE GOCCIA D`ORO);
  • 1/2 citrona sula;
  • 1/3 ēdamkarote kumīns;
  • 1 daiviņa ķiploks;
  • Šķipsna Himalaju sāls;
  • Dekorē ar svaigiem zaļumiem;
  • Papildus uzkodai piestāvēs cietais siers. 

PAGATAVOŠANA: Saliec visas sastāvdaļas blenderī un samal. Seko līdzi blendera jaudai un pēc nepieciešamības pievieno nedaudz ūdeni, lai samaltu masu.
 
PIEDEVAS HUMUSAM:
1. Grauzdē maizi (tosterī vai cepeškrāsnī) un griež to stienīšos (Piemēram, Rudzu maize Mājas “Lāči”);
2. Sagriež burkānus un gurķus stienīšos. 
 
ĀBOLI AR ZEMESRIEKSTU SVIESTU:
1. Zemesriekstu sviestu liek bļodiņā;
2. Ābolus griež gabaliņos.
 
Ābolus mērcē zemesriekstu sviestā. 
 
ATSPIRDZINOŠAIS DZĒRIENS:
1. Dab.minerālūdens NABEGHLAVI gāzēts;
2. Citrons;
3. Saldētas ogas;
4. Svaigas zemenes.


Šobrīd “Maxima” veikalos norisinās kampaņa “Sirsnīga izvēle”, kur vairākiem vietējo un pasaules zīmolu produktiem ir atlaides līdz pat 58 % ilgtermiņā ar “Paldies” karti. Ar pilno produktu klāstu iespējams iepazīties www.maxima.lv/sirsniga-izvele. Izvēlies produktus par drauzdīgām cenām un baudi tos, lai sagādātu sev un saviem tuvajiem mirkli prieka.