foto: Shutterstock
Zivis piemājas dīķītī - rudenī tās dāsni jāpiebaro, lai ziemā neizsaltu
Noderīgi ikdienā
2021. gada 10. oktobris, 08:12

Zivis piemājas dīķītī - rudenī tās dāsni jāpiebaro, lai ziemā neizsaltu

"100 Labi Padomi"

Ja vasara ir bijusi sausa un rudens lieti nav atjaunojuši dīķī vajadzīgo ūdens līmeni, centies izzvejot pēc iespējas vairāk zivju, atstājot tikai ūdens līmenim atbilstīgu daudzumu. Pārapdzīvotā dīķī ziemas laikā zivis tik un tā aizies bojā.

■ Rudenī zivis ir dāsni jābaro, lai tās uzkrātu barības vielas pirms ziemas. Aktīva barošana jāpārtrauc, kad ūdens temperatūra dienas laikā noslīd zem +10 grādiem. Reizi divās nedēļās barība jādod tikai tad, ja dīķī dzīvo aukstūdens zivis.

■ Izvāc no dīķa zāli, jo, ziemā sadaloties un pūstot, tā samazinās skābekļa apjomu.

foto: Shutterstock

■ Ja vasara ir bijusi sausa un rudens lieti nav atjaunojuši dīķī vajadzīgo ūdens līmeni, centies izzvejot pēc iespējas vairāk zivju, atstājot tikai ūdens līmenim atbilstīgu daudzumu. Pārapdzīvotā dīķī ziemas laikā zivis tik un tā aizies bojā.

■ Tiklīdz ir izveidojies pietiekami biezs ledus, lai pa to staigātu, nopļauj niedres! Nopļauto neatstāj uz ledus, bet savāc vai sadedzini.

■ Labi, ja vari ievietot dīķī aeratoru vai vibrosūkni. Tas nodrošinās ūdens kustību un neļaus daļai dīķa aizsalt.

■ Notīri sniegu no dīķa ledus – tad gaisma tiks klāt ūdensaugiem, un tie fotosintēzes rezultātā veidos skābekli, kas ir nepieciešams zivīm, kā arī patērēs ūdenī uzkrājušos ogļskābo gāzi.

■ No dīķiem, kuru dziļums nesasniedz divus metrus, zivis vajadzētu pārvietot uz ziemas glabātavu, jo bargā ziemā tik sekls dīķis var sasalt līdz dibenam un zivīm nebūs vietas dzīvošanai.

Interesanti!  

Ilonai Petrovskai no Madonas piemājas dīķītī jau daudzus gadus dzīvo eksotiskās koi karpas un komētas. Katru rudeni Ilonas vīrs zivis no seklā dīķa pārvieto uz ziemas dīķi, kas izveidots bijušajā kūtiņā. Ja ir ļoti auksta ziema, telpu, kur zivis ziemo, ik pa laikam apsilda, lai tām nav auksts. Pavasarī zivis pārvieto atpakaļ uz dārza dīķīti.