foto: Shutterstock.com
Dārzeņu pankūkas ar jogurta mērci - recepte
Garšīgi
2021. gada 17. februāris, 16:03

Dārzeņu pankūkas ar jogurta mērci - recepte

"100 Labi Padomi"

Bagātīgākai maltītei piedevās var pagatavot lapu salātus un dārzeņu salātus. Neceptas pankūciņas var arī sasaldēt un pēc tam neatlaidinātas izcept karstā eļļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

4 personām
50 minūtes

Pankūkām:
250 g burkānu
250 g cukīni
250 g dārzeņu buljona
75 g mannas
2 olas
1 sarkanā čili pāksts
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
6 ēdk. eļļas
rīvmaize
sāls, malti pipari

Mērcei:
100 g jogurta bez piedevām
1–2 ķiploka daiviņas
3 ēdk. majonēzes
2 ēdk. sakapātu maurlociņu
2 tējk. citrona sulas
1 tējk. sinepju
sāls, malti pipari

1. Nomizotu sīpolu un ķiploku, un iztīrītu čili pāksti smalki sakapā.

2. Burkānus sarīvē smalkās skaidiņās, cukīni – rupjās skaidiņās.

3. Katlā sakarsē 1 ēdk. eļļas, ieber sīpolus, ķiplokus un čili un viegli apsautē. Pielej buljonu un uzvāri.

4. Iesijā mannu un uz lēnas uguns maisot briedini aptuveni 5 minūtes. Noņem no uguns, mazliet atdzesē un iekul olas.

5. Pagatavo mērci: ķiplokus smalki sakapā un rūpīgi sakul ar visiem pārējiem produktiem.

6. Mannas maisījumu sadali divās daļās. Vienā iemaisi burkānus un nedaudz rīvmaizes, otrā – cukīni un nedaudz rīvmaizes. Pieber sāli un piparus. Izveido apaļas pankūciņas.

7. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un pa porcijām izcep pankūkas no abām pusēm.

8. Pasniedz ar jogurta mērci.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās