Dārzeņu pankūkas ar jogurta mērci - recepte
Bagātīgākai maltītei piedevās var pagatavot lapu salātus un dārzeņu salātus. Neceptas pankūciņas var arī sasaldēt un pēc tam neatlaidinātas izcept karstā eļļā.
4 personām
50 minūtes
Pankūkām:
250 g burkānu
250 g cukīni
250 g dārzeņu buljona
75 g mannas
2 olas
1 sarkanā čili pāksts
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
6 ēdk. eļļas
rīvmaize
sāls, malti pipari
Mērcei:
100 g jogurta bez piedevām
1–2 ķiploka daiviņas
3 ēdk. majonēzes
2 ēdk. sakapātu maurlociņu
2 tējk. citrona sulas
1 tējk. sinepju
sāls, malti pipari
1. Nomizotu sīpolu un ķiploku, un iztīrītu čili pāksti smalki sakapā.
2. Burkānus sarīvē smalkās skaidiņās, cukīni – rupjās skaidiņās.
3. Katlā sakarsē 1 ēdk. eļļas, ieber sīpolus, ķiplokus un čili un viegli apsautē. Pielej buljonu un uzvāri.
4. Iesijā mannu un uz lēnas uguns maisot briedini aptuveni 5 minūtes. Noņem no uguns, mazliet atdzesē un iekul olas.
5. Pagatavo mērci: ķiplokus smalki sakapā un rūpīgi sakul ar visiem pārējiem produktiem.
6. Mannas maisījumu sadali divās daļās. Vienā iemaisi burkānus un nedaudz rīvmaizes, otrā – cukīni un nedaudz rīvmaizes. Pieber sāli un piparus. Izveido apaļas pankūciņas.
7. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un pa porcijām izcep pankūkas no abām pusēm.
8. Pasniedz ar jogurta mērci.