Dārzeņu pankūkas ar jogurta mērci - recepte
foto: Shutterstock.com
Garšīgi

Dārzeņu pankūkas ar jogurta mērci - recepte

"100 Labi Padomi"

Bagātīgākai maltītei piedevās var pagatavot lapu salātus un dārzeņu salātus. Neceptas pankūciņas var arī sasaldēt un pēc tam neatlaidinātas izcept karstā eļļā.

4 personām
50 minūtes

Pankūkām:
250 g burkānu
250 g cukīni
250 g dārzeņu buljona
75 g mannas
2 olas
1 sarkanā čili pāksts
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
6 ēdk. eļļas
rīvmaize
sāls, malti pipari

Mērcei:
100 g jogurta bez piedevām
1–2 ķiploka daiviņas
3 ēdk. majonēzes
2 ēdk. sakapātu maurlociņu
2 tējk. citrona sulas
1 tējk. sinepju
sāls, malti pipari

1. Nomizotu sīpolu un ķiploku, un iztīrītu čili pāksti smalki sakapā.

2. Burkānus sarīvē smalkās skaidiņās, cukīni – rupjās skaidiņās.

3. Katlā sakarsē 1 ēdk. eļļas, ieber sīpolus, ķiplokus un čili un viegli apsautē. Pielej buljonu un uzvāri.

4. Iesijā mannu un uz lēnas uguns maisot briedini aptuveni 5 minūtes. Noņem no uguns, mazliet atdzesē un iekul olas.

5. Pagatavo mērci: ķiplokus smalki sakapā un rūpīgi sakul ar visiem pārējiem produktiem.

6. Mannas maisījumu sadali divās daļās. Vienā iemaisi burkānus un nedaudz rīvmaizes, otrā – cukīni un nedaudz rīvmaizes. Pieber sāli un piparus. Izveido apaļas pankūciņas.

7. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un pa porcijām izcep pankūkas no abām pusēm.

8. Pasniedz ar jogurta mērci.