Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Dārzeņu pankūkas ar jogurta mērci - recepte

Garšīgi
17. februārī 16:03 2021. gada 17. februārī 16:03
  "100 Labi Padomi"
Bagātīgākai maltītei piedevās var pagatavot lapu salātus un dārzeņu salātus. Neceptas pankūciņas var arī sasaldēt un pēc tam neatlaidinātas izcept karstā eļļā.

4 personām
50 minūtes

Pankūkām:
250 g burkānu
250 g cukīni
250 g dārzeņu buljona
75 g mannas
2 olas
1 sarkanā čili pāksts
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
6 ēdk. eļļas
rīvmaize
sāls, malti pipari

Mērcei:
100 g jogurta bez piedevām
1–2 ķiploka daiviņas
3 ēdk. majonēzes
2 ēdk. sakapātu maurlociņu
2 tējk. citrona sulas
1 tējk. sinepju
sāls, malti pipari

1. Nomizotu sīpolu un ķiploku, un iztīrītu čili pāksti smalki sakapā.

2. Burkānus sarīvē smalkās skaidiņās, cukīni – rupjās skaidiņās.

3. Katlā sakarsē 1 ēdk. eļļas, ieber sīpolus, ķiplokus un čili un viegli apsautē. Pielej buljonu un uzvāri.

4. Iesijā mannu un uz lēnas uguns maisot briedini aptuveni 5 minūtes. Noņem no uguns, mazliet atdzesē un iekul olas.

5. Pagatavo mērci: ķiplokus smalki sakapā un rūpīgi sakul ar visiem pārējiem produktiem.

6. Mannas maisījumu sadali divās daļās. Vienā iemaisi burkānus un nedaudz rīvmaizes, otrā – cukīni un nedaudz rīvmaizes. Pieber sāli un piparus. Izveido apaļas pankūciņas.

7. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un pa porcijām izcep pankūkas no abām pusēm.

8. Pasniedz ar jogurta mērci.

Saistītās ziņas

Klasiska austriešu recepte - saplucinātās ķeizara pankūkas
Kas jāņem vērā, lai kartupeļu pankūkas izdotos kraukšķīgas un gardas?
Kāda ir vispiemērotākā panna pankūkām?

Citi šobrīd lasa

Zviedru basketboliste, kura pat bija spiesta mainīt uzvārdu, stāsta par šausmām Krievijā 8
Ģimenes ārstes izmisuma kliedziens par vakcinācijas haosu 9
Video fiksēts, kā noziedznieki uzbrūk Bezzubovam 3
Pievienot komentāru

Жанна Бадоева: 7 лет страданий покинувшей Литву ведущей

Василиса Володина: "Лучше станет только в 2025 году!"