Mūsu mīluļi
2020. gada 17. septembris, 20:15

"Viņam bija saplosīta visa rīkle, krūškurvis vaļā!" Divi haskiji Langstiņos nepilnu divu nedēļu laikā līdz nāvei saplosa vairākus suņus

Jauns.lv

Divas ģimenes bijušas spiestas mūžībā pavadīt savus mājdzīvniekus pēc tam, kad divi haskiji privātmāju teritorijā Langstiņos (Garkalnes novadā) tiem uzbrukuši un saplosījuši līdz nāvei, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

"Es saņēmu zvanu no kaimiņienes, kura teica, ka atrada manu suni aiz manas mājas. Divi suņi esot skraidījuši, uzbrukuši. Kad jautāju, kā viņš jūtas, viņa teica: "Kā jūtas? Viņš ir beigts! Viņam rīkle ir pārgrauzta","atceras Bakša saimniece Alīna. 

Ģimenes īpašumā vēl notiek būvniecības darbi, tādēļ teritorija nav iežogota. 

Baksis bijis pastaigā kopā ar auklīti, bet bija nolēmis nedaudz ātrāk par viņu atgriezties mājās. Tur viņu sagaidīja divi liela izmēra haskiji, kuri vien pāris sekunžu laikā pārtrauca suņa dzīvi. Uzbrukumu apliecina videokameru ieraksti. 

"Viņam bija saplosīta visa rīkle, krūškurvis bija vaļā," atminas Alīna.

Atgriežoties mājās ar bērnu, haskijus satikusi arī auklīte, bet, par laimi, tie cilvēkiem nav uzbrukuši. 

Vien desmit dienas vēlāk haskiji uzbrukuši vēl diviem apkaimes suņiem. Pie žoga nogalinātos jorkus - Odiju un Hēru - arī pamanījuši kaimiņi.

"Vecākais dēls bija spiests šos nedzīvos ķermenīšus ienest sētā. Tuvākās divas dienas viņš nebija gatavs par šo tematu runāt," stāsta suņu saimniece Inga. 

Haskiju īpašniece kategoriski atteikusies tikties ar "Bez tabu" komandu, taču nenoliedz, ka suņi vairākkārt esot izmukuši no teritorijas. Šobrīd tie esot piesieti un nevarot pamest teritoriju. 

Ar īpašnieci tikušies arī Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji, kuri izvērtē iespēju noteikt administratīvo atbildību un pārbaudīt, vai suņi nav bīstami apkārtējiem. 

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.