foto: unsplash.com
Kāpēc suns pa nakti neguļ?
Mūsu mīluļi
2020. gada 22. jūlijs, 05:28

Kāpēc suns pa nakti neguļ?

Jauns.lv

Bezmiegs, saraustīts miegs, grūtības iemigt moka ne tikai cilvēkus, bet arī mūsu četrkājainos mīluļus. Bezmiegs nav nedz patīkams, nedz veselīgs, kā cilvēkiem, tā mājdzīvniekiem. Portāls k9ofmine.com apkopojis galvenos suņu miega traucējuma iemeslus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Suņi labprāt atvēl laiku miegam, ja esat kāda ķepaiņa īpašnieks, atcerēsities laiku, kad mīlulis bija kucēna vecumā un to vien darīja, kā gulēja. Taču dzīves laikā suni var piemeklēt bezmiegs, grūtības iemigt vai miega traucējumi.

Uz to norāda suņa nevēlēšanās iet gulēt, gulēšana sev neierastās vietās un laikā, kā arī izmaiņas uzvedībā- nervozums, nevēlēšanās spēlēties, apetītes zudums. Miega traucējumi sunim var rasties jebkurā dzīves laikā un tos var izraisīt dažādi faktori, ieskaitot vides apstākļus, veselības problēmas vai trokšņainus kaimiņus. Par laimi itin viegli var saprast suņu miega traucējuma cēloni un to novērst. Tāpēc, ja redzat, ka suns cieš no miega traucējumiem, meklējat veidu, kā dzīvniekam palīdzēt.

Jauna vide

Suņi pieķeras ne vien saimniekiem, bet arī videi, kurā tie dzīvo. Dzīvniekam ir grūti pierast pie jaunām skaņām, smaržām, mājas iekārtojuma. Tās izskaidro miega traucējumus suņiem, kuri ir adoptēti. Taču ņem vērā, ka pāris nedēļu laikā dzīvnieks adaptēsies un tiem ir jāaizzūd.

Izmaiņas rutīnā

Suņi spēj pierast pie ikdienas rutīnas tikpat labi kā cilvēki. Covid-19 pandēmijas dēļ daudzi sāka strādāt no mājām, mācījās attālināti, tas viss sunim, kurš bija pieradis visu dienu mājās būt viens, varēja raisīt diskomfortu.

Izmaiņas mājsaimniecībā

Suns pieķeras un mūžīgi uzticīgs paliek vienam saimniekam, taču pieķeras un par savu ģimeni uzskata daudzus cilvēkus. Suns sēro par cilvēkiem, kuri pazūd no viņa dzīves. Tāpat izaicinājums ir jauna ģimenes locekļa, īpaši bērna, parādīšanās suņa redzes lokā.

foto: unsplash.com

Veselības problēmas

Suni var mocīt dažādas veselības kaites, un bezmiegs var uz tām norādīt. Ja suns ir nemierīgs, nervozs, mēģina gulēt, bet nevar aizmigt, laiks viņu atrādīt veterinārārstam!

Stress

Suns, tāpat kā cilvēks cieš no emocionāliem pārdzīvojumiem. Stresa avots katram sunim var būt atšķirīgs, viens pārdzīvo saimnieka prombūtni, citu satrauc atbraukušie ciemiņi. Tāpat būtisks suņa nemiera uzturētājs ir troksnis, ja blakus notiek remontdarbi, trokšņaini kaimiņi vai svētku salūts- saproti, ka tas ir papildu stress tavam sunim.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: unsplash.com

Slikti sapņi

Tavs suns pa miegam redz sapņus, tas izskaidro, kāpēc viņš nakts vidū var sākt riet, smilkstēt vai imitē skriešanu. Suņi arī mēdz redzēt murgus, no kuriem pamostas ar izbīli.

Fizisko aktivitāšu trūkums

Suņi ir enerģiski un viņiem patīk fiziskas kustības. Ja suns pa dienu ir labi izkustējies un saelpojies svaigu gaisu, ļoti ticams, ka viņš naktī labi izgulēsies. Ja vakarā suns negrib iet gulēt, bet spēlējas un dauzās, tas nozīmē tikai vienu - viņam nepieciešamas garākas un fiziski izaicinošākas pastaigas pa dienu!