Restorāns mājās! Zommers iesaka – steiks ar paipalu olu un sparģeļiem
foto: Publicitātes foto
Garšīgi

Restorāns mājās! Zommers iesaka - steiks ar paipalu olu un sparģeļiem

Jauns.lv

Kad līdz kopīgām pusdienām vai vakariņām restorānā vēl kādu brīdi jāgaida, šefpavārs Raimonds Zommers aicina nenokārt degunu un pašiem modināt sevī snaudošo šefpavāru, gatavojot izcilas maltītes mājās!

Vairāk padomu par to, kā dzīvot taupīgi un veselīgi, lasi šeit:

Labā ziņa ir tā, ka restorānu cienīgi ēdieni nenozīmē dārgas un ekskluzīvas sastāvdaļas. Par to varat pārliecināties, pagatavojot Raimonda ieteikto steiku ar paipalu olām un sparģeļiem, kas ļauj variēt ar sastāvdaļām. Tādējādi droši varat izmantot produktus, kas jums jau ir mājās, lai ietaupītu naudu un lieku reizi nedotos uz veikalu. Tāpat nav nepieciešama pieredze kulinārijā – šo maltīti iespējams pagatavot pat 20 minūšu laikā.

Lai patīkama kopābūšana jūsu pašu mājas restorānā!

Nepieciešams: 

  • 4 liellopu steika gabali (var aizstāt ar vistu, tītara gaļu vai bekonu)
  • 4 paipalu olas (var aizstāt ar vistu olām)
  • 250 g sparģeļu
  • 3 tomāti
  • 1 bunte lociņu, diļļu
  • 1 čili
  • 1 gurķis
  • 50 ml olīveļļas
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Gaļu apber ar sāli un pipariem. Uz pannas lej eļļu, uzkarsē un liek cepties gaļu – dažas minūtes uz vienu pusi, dažas uz otru pusi. Pagatavo salātus – sagriež tomātus, gurķi, čili piparu un zaļumus. Aplej ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un visu samaisa. Tad gatavo sparģeļus –  vispirms nogriež kātiņus un cep uz pannas. Uz pannas sacep arī 4 paipalu olas, tās pārkaisa ar pipariem. Kad viss gatavs – kārto uz šķīvja! Vispirms liek ceptos sparģeļus, pa virsu tiem – steiku, bet gaļai pa virsu vēl – cepto paipalu oliņu.  Uz šķīvja uzliek vēl salātus un pasniedz. Maltīte gatava!

foto: Publicitātes foto

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Maxima"