foto: Caro / Sorge
Iespējams, pats prātīgākais 2020. gada izaicinājums
Ar rūpīgu budžeta veidošanu un automātisku naudas pārskaitīšanu uz savu krājkontu, gada beigās būs redzams rezultāts.
Noderīgi ikdienā
2020. gada 3. marts, 06:28

Iespējams, pats prātīgākais 2020. gada izaicinājums

Jauns.lv

Jauns gads, jauni izaicinājumi! Kā būtu, ja Jūs 2020. gadu veltītu finanšu uzkrāšanai? Ar rūpīgu budžeta veidošanu un automātisku naudas pārskaitīšanu uz savu krājkontu, gada beigās būs redzams rezultāts.

Lai veidotu uzkrājumus, ne vienmēr ir sevi jāierobežo un jāaizliedz sev pirkumus vai pasākumus, kas sagādā prieku. Reizēm ir jāpalūkojas apkārt un jāierauga veids, kā var nopelnīt vairāk. Piedāvājam izmēģināt divus izaicinājumus, kā veidot iekrājumus.

52 nedēļu izaicinājums

Lai arī gads ir sācies, tas neliedz izaicinājumam pievērsties sākot ar šodienu. Izaicinājums paredz, ka pirmajā nedēļā tiek nolikts viens eiro, otrajā – divi, trešajā – trīs un tā katru nedēļu, palielinot summu, līdz pēdējā nedēļā tiek nolikti 52 eiro.

Izturot pārbaudījumu līdz galam, ietaupījums būs gana iepriecinošs: 1,378 eiro.

Tēriņu brīvdienas

Lai katru mēnesi sakrātu kādu naudas summu, var izvēlēties kādas konkrētas dienas vai nedēļas nogales, kad maciņu neatvērt, meklējot alternatīvas. Piemēram, tā vietā, lai uz darbu aizbrauktu ar sabiedrisko transportu vai privāto auto, var izvēlēties pastaigu ar kājām vai putekļu notraukšanu no velosipēda garāžā.

Aizvien biežāk iekļaujot šādas dienas, pamazāk izmainīsies ikdienas ieradumi un nauda tiks tērēta tikai pašam svarīgākajam.  

Atceries, ka vislabāk iekrāto naudu ir noguldīt kādā atsevišķā krājkontā. Vērts arī aplūkot banku piedāvātās iespējas, jo reizēm ar noguldījumiem iespējams pelnīt arī papildu procentus.