Kā pagatavot spageti ar garnelēm, iztērējot 2,25?
Iedomājoties spageti ar garnelēm, rodas asociācija ar itāļu restorānu, kur sveču gaismā smalki pagatavoto ēdienu pasniedz Luidži. Viss ir lieliski, ja viena ēdienreize restorānā četru cilvēku ģimenei neizmaksātu 40 eiro. Maxima rāda, kā, izvēloties “Sirsnīgas izvēles” produktus, šo ēdienu ikviens var pagatavot mājās, vienai porcijai izmaksājot tikai 2,25€. Jo #TaupītIrStilīgi.
Vairāk padomu par to, kā dzīvot taupīgi un veselīgi, lasi šeit:
Baudot šo maltīti četru cilvēku ģimenē divas reizes nedēļā, gada laikā ietaupīsiet gandrīz 300 eiro. Par ietaupījumu jau nākampavasar varat mācīties sērfot Albufeirā!
Pagatavošanai nepieciešamie produkti un to cenas:
- 1 kg makaronu "Barilla Spaghetti" - 1.99
- 2 kausētā siera siers "Dzintars klasiskais" 200g - 1.59
- 200ml saldais krējums 35% "Eksporta" - 0.92
- Karaliskās garneles ar asti 300g - 3.60 (11.99 eiro/kg)
- Sāls un svaigi malti pipari
Šis ēdiens 4 personām standartā bez atlaidēm maksā 11,67 eiro. Izvēloties “Sirsnīgas izvēles” produktus Maxima XXX veikalos, kuros ar “Paldies” karti” ilgtermiņā samazinātas cenas virknei produktu, izmaksās 8,89 eiro. Ietaupījums vienai maltītei – 2.78 eiro.
Pagatavošana
1. Liek vārīties spageti makaronus. Tikmēr uz pannas izliek kausētā siera paciņas un uz mazas uguns ļauj tam izkust, paralēli to maisot.
2. Kad siers izkusis, pievieno saldo krējumu un tad garneles, ļauj vārīties pāris minūtes. Sāli un garšvielas pievieno pēc izvēles.
3. Spageti nokāš. Pārlej spageti ar mērci un ar pāris kustībām mērci iejauc. Pasniedz kopā pussaldo balto vīnu.
Recepte publicēta sadarbībā ar "Maxima"