foto: Shutterstock
7 lietas, kas riebjas kaķiem
Mūsu mīluļi
2020. gada 8. februāris, 16:11

7 lietas, kas riebjas kaķiem

Jauns.lv

Kaķu saimnieki dara visu, lai izpatiktu savam mīlulim – lutina ar dārgu barību, bužina vēderiņu, paliek sastinguši, ja kaķis ieritinājies klēpī, lai nosnaustos. Taču, vai tas patiešām patīk arī pašam dzīvniekam? Portāls bestlifeonline.com publicējis rakstu, kurā veterinārārsti un dzīvnieku uzvedības pētnieki atklāj, kas kaķiem nepatīk.

Vēdera bužināšana

Protams, ka kaķa mīkstais vēders tā vien sauc, lai taptu pabužināts. Taču, veterinārārsts Džims Karlsons no ASV novērojis, ka kaujoties kaķi viens otram sit pa vēderu. Tāpēc, aiztiekot kaķa vēderu, varat provocēt viņa agresiju un dusmas.

Vizināti ar auto

Kaķi mēdz pierast pie teritorijas vairāk nekā pie saimnieka, tāpēc katra pārcelšanās vai lielākā ceļošana rada tam nevajadzīgu stresu. Pārbraucieni ar auto ir viena no daudzu kaķu nīstākajām lietām. Ja tavējais ieraujas stūrī un trīc, tas nozīmē, ka pārbraucienus viņš pārdzīvo samērā viegli. citiem tas beidzas ar vēdera problēmām, panikas lēkmēm un sirdsklauvēm. 

Iet vannā

Droši vien visi kaķu saimnieki ievērojuši, cik ļoti nelabprāt kaķi iet vannā. Jā, tiem daudz labāk patīk mazgāties pašiem. Tāpēc dzīvnieku uzvedības eksperti iesaka, ja iespējams, izmantot sauso šampūnu un aiztaupīt dzīvniekam šo pārbaudījumu.

Aizskartas ķepas un aste

Ja tavs suns priecāsies, kad mēģināsi viņam paspiest ķepu, tad kaķis ne tik ļoti. Speciālisti skaidro, ka kaķu ķepu mīkstie spilventiņi ir ļoti jutīgi, tāpēc tie neizbauda, ja saimnieks vai kāds svešinieks mēģina tiem piekļūt. Līdzīgas sajūtas pārņem, ja pieskaras to astēm.

foto: Shutterstock

Ierobežota brīvība

Kaķi ir neatkarīgi un viņiem patīk doties tur, kur pašiem tīk. Tieši šī iemesla dēļ viņi necieš, ka viņi tiek ieslēgti kādā istabā, kā arī to, ja kāda telpa pēkšņi viņiem vairs nav pieejama. Nav lielāka soda par atrašanos būrī!

Jaunas smaržas

Sintētiskie gaisa atsvaidzinātāji rada patīkamu noskaņu mājoklī, kā arī palīdz cīnīties pret smakām. Taču kaķiem, kuriem oža ir viens no galvenajiem līdzekļiem, lai orientētos telpā, šādi līdzekļi rada apjukumu un papildus trauksmi. Viņiem nepatīk arī spēcīgi aromatizētas svece un citādi smaržinātāji.

Skaļi trokšņi

Kaķi ir apveltīti ar īpašu dzirdi, kas pasargā tos no briesmām. Labā dzirde ir saglabājusies, arī dzīvojot mājoklī, kur briesmu ir maz. Tas ir arī galvenais iemesls, kāpēc kaķi tik jūtīgi reaģē uz trokšņiem, viņu ausīm putekļusūcējs, blenderis vai skaļa mūzika ir daudz traumējošāka nekā cilvēkam.

Tēmas