foto: Shutterstock
Kā padarīt dārzu romantiskāku ar spuldzīšu virtenēm?
Noderīgi ikdienā
2019. gada 27. novembris, 07:27

Kā padarīt dārzu romantiskāku ar spuldzīšu virtenēm?

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

7 ieteikumi, ko der ņemt vērā, ja iecerēts izdaiļot dārzu ar spuldzītēm.

1. Ja gribi veidot plašāku un īpašu gaismiņu spēli, pirms virteņu izkāršanas pievakares krēslā izstaigā dārzu ar iedegtu kabatas lukturīti un pārbaudi, kādi varianti un kombinācijas būtu vispiemērotākie. Vēl jo labāk, ja lukturītim var noregulēt gaismu vairākās krāsās, piemēram, zilganā un sārtā.

2. Ziemas vakaros sevišķi pasakaini izskatās ar spuldzītēm izrotāti nelieli kupli koki un augstāki krūmāji, kuru pakājē papildus iedegti lukturi ar dzīvo gaismu – svecēm.

3. Ja spuldzīšu nav daudz, bet tikai dažas virtenes, tad labāk krāšņi izrotāt vienu koku vai krūmu, nevis mazumiņu sadalīt pa vairākiem objektiem.

4. Vēlams izmantot tikai tādas spuldžu virtenes, kas domātas āram, jo tās nesakarst un līdz ar to nekaitē zariem un kokiem. Protams, var jau lietot arī telpām paredzētās, bet tad jārēķinās, ka tās, iespējams, visai ātri izies no ierindas.

5. Kāpēc zarus nevajadzētu rotāt ar tādām virtenēm, kuru spuldzītes sakarst? – Pirmkārt, karstums var bojāt mizu un skujukokiem sakaltēt skujas; otrkārt, spilgta gaisma var samulsināt kokus – tiem sāk likties, ka nāk pavasaris un jāplaucē lapas/ziedi.

6. Ja papildus izmanto arī citus gaismas objektus, piemēram, eļļas lampiņas vai lukturus ar tējas svecītēm, tad ieteicams šos gaismas objektus sagrupēt vietās, kur arī ziemā var ilgāk pakavēties, piemēram, ap apsnigušu galdu, ap dārza kamīnu, kur aukstā laikā var kaut ko uzcept, galu galā – ap ugunskuru, uz kura salā var uzvārīt sātīgu, sildošu ziemas zupu.

7. Svarīgi! Gaismiņām dārzā jārada mājīga, patīkama noskaņa, nevis jāžilbina ar spilgtiem stariem.