foto: Shutterstock
Vērtīgi padomi, kā rudenī ieviest omulību mājās
2019. gada 4. novembris, 06:48

Vērtīgi padomi, kā rudenī ieviest omulību mājās

Jauns.lv

Rudens ir tumšs un auksts gadalaiks, kad daudzi no mums izvēlas laiku pavadīt siltumā – savās mājās. Lai rudens lietavas un pelēcīgums neliktu skumt par aizgājušo vasaru, dosim pāris padomus, kā ar vienkāršiem paņēmieniem ieviest omulību savā dzīves telpā.

Krāsu terapija

Rudens lapkritis ir krāšņs, koši dzeltenās un sarkanās lapas, spožā saule un zilās debesis. Nes to sajūtu uz mājām! Veikalos meklē salvetes, spilvena pārvalku, varbūt pat pledu vai jaunu bļodu košās krāsās. Pat ierasti pelēkais dīvāns kļūs mīlīgāks, ja tam pāri tiks pārmests oranžs pleds, bet brokastu putra pelēkā rītā garšos pavisam citādāk no spilgti zaļas bļodas.

Rudens veltes

Lai ienestu rudens prieku savā mājā izmanto dabas veltes. Mazi dekoratīvi ķirbīši uz palodzes, žāvētu ābolu virtene pie kamīna, augļu bļodā mūsu pašu āboli un bumbieri. Skan omulīgi, vai ne? Ja nav lauku mājas vai radu, tad nāksies vien doties uz zemnieku tirgu, kas arī ir lieliska lieta, ko paveikt rudenī.

Vieta atpūtai

Rudens ir ideāls gadalaiks, lai lēni dzertu karstu tējas vai kafijas tasi, lasītu grāmatu vai žurnālu, nodoties rokdarbiem vai skatītos seriālus. Iekārtot šīm nodarbēm sev stūrīti! Tev vajadzēs vien mīkstu  un siltu pledu, kādu dekoratīvu spilvenu. Atļauj sev to iekārtot un atpūsties!

Gaismas spēks

Cilvēka labsajūtai ir nepieciešama gaisa, tas ir arī iesmels, kāpēc rudenī daudzi izjūt apātiju un nogurumu. Ideāli, ja tev ir pieejams kamīns vai malkas plīts, pie kā sildīties. Taču vari izmantot arī sveces, mazas lampiņas, lukturīšus. Gaisma vairos dzīvesprieku un rudens vairs nešķitīs tik drūms.

Smaržu burvība

Rudens labsajūtas formulā jāpiemin arī aromterapija. Daudzas ēteriskās eļļas ir efektu, kas nomierinās nogurušos, sniegs optimismu un dzīvesprieku. Konsultējies ar aromterapijas speciālistu vai dodies uz tuvējo veikaliņu, kur pēc intuīcijas izvēlies sev piemērotāko  eļļu. Vari izlīdzēties arī ar vīraku vai aromātiskajām svecēm.