foto: Publicitātes foto
Rīgā sacentīsies ātrākie austeru vērēji
Garšīgi
2019. gada 4. septembris, 18:25

Rīgā sacentīsies ātrākie austeru vērēji

Jauns.lv

Sestdien, 7.septembrī no plkst. 12:00 Berga bazārā norisināsies Austeru festivāls, kura ietvaros norisināsies austeru atvēršanas čempionāts, un tiks noskaidrots Latvijas profesionālākais austeru vērējs.

Jau sesto reizi Berga bazārā (pie restorāna Buržujs) notiks Austeru festivāls, kurā būs iespēja kā baudīt 12 dažādu austeru veidus, tā piedalīties to atvēršanas un ātrēšanas sacensībās.

Festivāla ietvaros norisināsies austeru atvēršanas čempionāts gan amatieriem (plkst.14:00), gan profesionāļiem (plkst.16:00), kurus vērtēs žūrija ar vairākkārtēju pasaules čempionu austeru atvēršanā Anti Lepiku (Igaunija) priekšgalā. Profesionāļu spējas vērtēs arī restorānu COD un Zivju lete īpašnieks Murats Jusko, kā arī Fish House Brasserie de luxe šefpavārs Jānis Zvirbulis.

foto: Publicitātes foto

“Esam gandarīti, ka festivāls kļuvis populārs kā starp austeru baudītājiem, tā cilvēkiem, kuriem austeru vēršana, pasniegšana un gatavošana ir ikdiena. Tāpēc nolēmām rīkot šīs sacensības, lai noskaidrotu, kurš profesionāļu vidē ir labākais Latvijā. Nākamgad plānojam paplašināt sacensību mērogu un ļaut mūsu čempioniem pierādīt sevi arī Baltijas un Eiropas līmeni,” atklāj viens no pasākuma organizatoriem, restorāna Buržujs saimnieks Gaitis Burba.

foto: Publicitātes foto

Pasākuma laikā festivāla viesiem būs iespēja piedalīties arī austeru ātrēšanas sacensībās un to dalībnieku uzdevums būs apēst 12 austeres pēc iespējas īsākā laikā.

foto: Publicitātes foto

Lai arī festivālā akcents tiek likts uz austerēm, pasākums kļuvis populārs pateicoties plašajam jūras velšu street food ēdienu piedāvājumam. Pasākuma apmeklētāji varēs nobaudīt ceptas austeres ar melno un sarkano kaviāru, grilētas gambas un astoņkāji, būs pieejams gan iecienītais tīģergarneļu burgers, gan tunča steika burgers. Neizpaliks arī tradicionālie fish & chips un svaigie salāti ar tunci.

foto: Publicitātes foto

Par muzikālo atmosfēru rūpēsies Toms Kursītis un Mārcis Vasiļevskis, bet pasākumu vadīs atraktīvais Renārs Glāzers. Kā allaž būs padomāts arī par aktivitātēm bērniem.

foto: Publicitātes foto

Pasākums norisināsies līdz pat 21:00 un to varēs lieliski apvienot ar mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts apmeklējumu.

Plašāk: Facebook/restoransburzujs

foto: Publicitātes foto