Beļģu vafeles ar karamelizētiem āboliem un vaniļas saldējumu
foto: Publicitātes
Garšīgi

Beļģu vafeles ar karamelizētiem āboliem un vaniļas saldējumu

Karlīna Timofejeva

Burvīga recepte, kas palīdzēs pagatavot gardās beļģu vafeles ar karamelizētiem āboliem un vaniļas saldējumu.

Nepieciešams:
•    3 olas
•    200 g sviests
•    6-8 ēdamkarotes kviešu milti
•    1 tējkarote cepamais pulveris
•    Šķipsna sāls
•    320 ml piens
•    4-6 ēdamkarotes medus
•    3-5 āboli
•    1 tējkarote brūnais cukurs
•    200 g vaniļas saldējums
•    Sauja dažādi rieksti
•    Šokolādes oliņas dekorēšanai    

foto: Publicitātes

Pagatavošana:
1.  Izkausē 180 g sviestu ar 2 ēdamkarotēm medus. Bļodā ar rokas putojamo slotiņu sajauc olas, pienu, sāli un pievieno izkausēto sviestu.

foto: Publicitātes

2.   Iesijā miltus ar cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.

foto: Publicitātes

3.   Cep vafeles uzkarsētā vafeļu pannā līdz zeltaini brūnas;

foto: Publicitātes

4.  Ābolus sagriež nelielos gabalos, pannā izkausē atlikušo sviestu, medu un brūno cukuru, liek karamelizētiem ābolus 10-12 minūtes;

foto: Publicitātes

5.  Pasniedz vafeles ar karamelizētajiem āboliem, saldējumu un šokolādes oliņām, riekstiem.