Beļģu vafeles ar karamelizētiem āboliem un vaniļas saldējumu
Burvīga recepte, kas palīdzēs pagatavot gardās beļģu vafeles ar karamelizētiem āboliem un vaniļas saldējumu.
Nepieciešams:
• 3 olas
• 200 g sviests
• 6-8 ēdamkarotes kviešu milti
• 1 tējkarote cepamais pulveris
• Šķipsna sāls
• 320 ml piens
• 4-6 ēdamkarotes medus
• 3-5 āboli
• 1 tējkarote brūnais cukurs
• 200 g vaniļas saldējums
• Sauja dažādi rieksti
• Šokolādes oliņas dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Izkausē 180 g sviestu ar 2 ēdamkarotēm medus. Bļodā ar rokas putojamo slotiņu sajauc olas, pienu, sāli un pievieno izkausēto sviestu.
2. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.
3. Cep vafeles uzkarsētā vafeļu pannā līdz zeltaini brūnas;
4. Ābolus sagriež nelielos gabalos, pannā izkausē atlikušo sviestu, medu un brūno cukuru, liek karamelizētiem ābolus 10-12 minūtes;
5. Pasniedz vafeles ar karamelizētajiem āboliem, saldējumu un šokolādes oliņām, riekstiem.
Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Coca-Cola